Hlavní obsah

Van Persie obvinil Adebayora, že mu úmyslně šlápl na hlavu

MANCHESTER

Nizozemský útočník Arsenalu Robin van Persie obvinil po sobotním utkání proti Manchesteru City Emmanuela Adebayora z úmyslného tvrdého zákroku. Tožský fotbalista v 72. minutě při souboji o míč šlápl svému nedávnému spoluhráči z londýnského klubu na hlavu. Podle Nizozemce, který si ze střetu odnesl krvavé zranění na spánku, jednal Adebayor s cílem zranit. Adebayorovi hrozí disciplinární trest.

Článek

"Jsem zklamán Adebayorovým chováním, bylo to nesmyslné a zákeřné dupnutí. Oba jsme profesionálové, také hraju tvrdě a někdy zákrok i špatně načasuji, ale nikdy nejdu do souboje s cílem ublížit soupeři, což on dnes udělal," uvedl Van Persie pro internetové stránky Arsenalu.

Podle něj změnil tožský reprezentant směr pohybu a jednoznačně ho tedy chtěl trefit. Adebayor to popřel, podle něj šlo o nezaviněný incident. "Nestihl jsem uhnout nohou. Je mi to líto," řekl po zápase.

Van Persie si stěžoval, že se mu soupeř za zásah kopačkou nedaleko levého oka na hřišti ani neomluvil. Oba fotbalisté ještě v loňské sezoně nastupovali spolu v dresu Arsenalu, odkud Adebayor v létě za 25 miliónů liber přestoupil do Manchesteru City.

Adebayor se omluvil za oslavu gólu

Africký hráč roku 2008 si během utkání vedle Van Persieho znepřátelil i fanoušky Arsenalu, když provokativně přes délku celého hřiště sprintoval slavit svou branku k jejich sektoru. Rozhodčí jeho nesportovní chování ocenil žlutou kartou.

Oběma událostmi z utkání se bude zabývat Fotbalová asociace, která může Adebayora dodatečně potrestat. "Vše je dobře zdokumentováno, takže budeme mít co studovat. Začátkem týdne oznámíme, k čemu jsme došli," řekl v neděli BBC výkonný ředitel asociace Ian Watmore, který ocenil, jak pořadatelé zvládli situaci při Adebayorově provokaci před fanoušky. "Odvedli dobrou práci, když uklidňovali diváky. Zásluhou Manchesteru City se nestalo nic horšího."

Adebayor se hned po utkání za své jednání omlouval. "Mrzí mě, že jsem to udělal. Musíme chybovat, abychom se mohli další den polepšit," řekl televizní stanici Sky Sports po vítězství 4:2, díky němuž drží jeho tým třetí místo v tabulce se ztrátou tří bodů na čelo a zápasem k dobru.

Porážku Arsenalu zmírnil gólem i Tomáš Rosický, jenž se objevil v sestavě "Kanonýrů" po dlouhém zranění poprvé od ledna 2008. "Je fajn, že je zpátky, ale ještě není úplně fit, aby mohl hrát na té nejvyšší úrovni. Musíme být trpěliví," uvedl kouč Arséne Wenger.

Reklama