Hlavní obsah

VIDEO: Byl to pro mě bonbónek, okomentoval Rosický gól po návratu

LONDÝN

Vydařený návrat na fotbalové trávníky má za sebou český reprezentant Tomáš Rosický, který si během týdne dal dvěma starty v soutěžních zápasech po dvacetiměsíční pauze předčasný dárek ke 29. narozeninám, které oslaví začátkem října. Ve středu si proti San Marinu dával pozor na zdraví, ale po příchodu do utkání s Manchesterem City stačil za necelý poločas vstřelit gól a na další přihrát. Na svém webu ale přiznal, že ještě není blízko svým možnostem.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomáš Rosický

Článek

Rosického trápení je u konce. Ve středu odehrál prvních 55 minut proti San Marinu, v sobotu nastoupil právě v tomto čase do ligového souboje Arsenalu s Manchesterem City. "Těch 55 minut jsem si užil. Znovu jsem se přesvědčil, že všechny moje fotbalové dovednosti jsou zpátky na správném místě," vrátil se fotbalový záložník k reprezentačnímu startu, který jeho čekání na "ostrý" zápas ukončil.

Přestože se hrálo proti fotbalovému trpaslíkovi, lehké to prý pro něj nebylo. "Pokud si někdo myslí, že to byl pro mě jednoduchý zápas na rozehrání, tak se mýlí. Sanmariňané někdy hrají zákeřně. To jsem předvídal, tudíž jsem se snažil unikat, ale několikrát jsem neunikl. Nějaké šrámy jsem utržil, ale nic zásadního. Potřeboval jsem takový zápas, něco ostřejšího, aby do mě někdo zajel," uvedl Rosický, který se hned po návratu do Londýna sešel s trenérem Arsénem Wengerem.

Sebevědomí mu vrátila hned první akce

"Byl rád, že jsem si zahrál a nic mi není. Hned na začátku druhého poločasu proti Manchesteru jsem dostal pokyn, abych se rozcvičil a sotva jsem se protáhl a udělal pár sprintů, tak už mě jeden z koučů Pat Rice volal, že jdu na plac. Pokyn zněl hrát s Fabregasem ve středu zálohy," vysvětlil, že dostal v klubovém dresu neobvykle prostor na témže postu jako v reprezentaci.

Sebevědomí mu vrátila hned první akce. "A gólová přihrávka Van Persiemu mě ještě povzbudila. Dát k tomu ještě gól, to už byl úplný bonbónek. Bohužel to bylo za stavu 1:4," zalitoval, že jeho trefa nepřišla za přijatelnějšího stavu.

I proto není přes svůj návrat zcela spokojen. "Nemůžu být spokojený, když tým prohrál. Ale měl jsem pocit, že jsem byl mužstvu užitečný," konstatoval fotbalista a sebekriticky přiznal, že ještě není tím Rosickým z minulosti.

Ve středu hraje Arsenal Ligu mistrů

"Ještě nejsem vůbec blízko svým obvyklým možnostem, ale myslím, že i v tomto stavu dokážu svému mužstvu účinně pomoct. Čeká mě ještě hodně práce a potřebuju se zlepšovat. Fotbalově jsem v pořádku, jsem zpátky a teď jde hlavně o fyzickou stránku, aby si tělo zvyklo na standardně vysoké zatížení každý týden," doplnil Rosický.

Už ve středu hraje Arsenal Ligu mistrů na hřišti Standardu Lutych, v sobotu Premier League doma s Wiganem, hned v úterý zase zápas Carling Cupu proti West Bromwichi. "A takhle pořád dokola," uzavřel Rosický po svém 45. utkání v anglické lize, v němž vstřelil svůj desátý gól.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články