Hlavní obsah

VIDEO: Provokatér Adebayor zopakoval kontroverzní oslavu gólu i na tréninku

MANCHESTER

Téměř celá Anglie na něj útočí, ale Emmanuel Adebayor má pusu od ucha k uchu. Na tréninku Manchesteru City zopakoval kontroverzní oslavu svého gólu proti Arsenalu a smál se od začátku do konce. Co na tom, že to bylo zrovna v den, kdy na něj anglická fotbalová asociace FA vyrukovala se dvěma obviněními - právě za zmiňovanou oslavu a za šlápnutí na hlavu Van Persieho.

Článek

Adebayor rozvášnil fanoušky Arsenalu během sobotního mače, když po svém gólu přesprintoval celé hřiště, aby trefu oslavil přímo před nimi. Jeho Manchester City nakonec Arsenal porazil 4:2 a Adebayor zářil jako vánoční stromeček. Že v průběhu zápasu rozlítil nejen fanoušky soupeřícího týmu, ale i hráče a realizační tým Arsenalu, to mu bylo ukradené.

Jen Ježíš by nastavil druhou tvář

Zejména kouč Arsene Wenger si na jeho adresu v posledních dnech nebere servítky. „Snad jste to viděli, ne? Bylo to hrozivé. Když se zeptáte stovky lidí, 99 z nich vám řekne, že to bylo zlé a ten stý je Mark Hughes,“ opřel se v britském tisku Wenger i do trenéra Manchesteru City.

„Když vám někdo šlápne takovým způsobem na hlavu, nemůžete přece říci: Moc díky. A nastavit druhou tvář. Tohle udělal jen Ježíš,“ láteřil dále kormidelník londýnského celku. „Překvapilo mě, kolik se v něm vzalo zášti, zvlášť když pro něj Arsenal toho tolik udělal. To mě šokovalo,“ doplnil Wenger.

Za zákrok ve čtvrtek Adebayora disciplinární komise potrestala zákazem startu ve třech utkáních. Tožský útočník se nebude odvolávat, přijde tak o nedělní derby proti Manchesteru United. Dále pak zmešká pohárový zápas proti Fulhamu a ligový duel proti West Hamu.

K provokativní oslavě gólu jen dodal: „To také nevypadalo zrovna nejlépe.“ To samé si myslí i manchesterská policie, podle níž právě oslava vyvolala násilné reakce fanoušků Arsenalu na stadiónu, při nichž byl následně zraněn jeden z pořadatelů.

Adebayor se po zápase za provokaci veřejně omluvil, na tréninku ji ovšem už znovu napodoboval a trousil vtípky široko daleko. Zdá se tedy, že z možného zákazu startu až v 5 utkáních, kterým hrozí FA, si příliš hlavu nedělá.

Reklama

Související témata: