Hlavní obsah

Adebayor vrací úder. Prozradil, proč provokoval Arsenal

LONDÝN

Až dosud mlčel, nyní se Emmanuel Adebayor rozhodl promluvit. Útočník Manchesteru City vyrukoval s odpověďmi na své zkraty z duelu proti Arsenalu, klubu, v němž dlouho působil. Co tedy mohlo za krvavý faul na někdejšího spoluhráče Van Persieho či kontroverzní oslavu gólu před fanoušky Arsenalu, která vyústila v násilnosti a zranění jednoho z pořadatelů?

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Útočník Manchesteru City Emmanuel Adebayor

Článek

Nejdříve se v rozhovoru pro britský deník Sun vypořádal s londýnskými fanoušky. „Pokud budete nadávat nějakému muži na ulici přes hodinu, můžete si být téměř jisti, že nějak zareaguje. A nejspíš by to byla daleko horší reakce než je oslava gólu,“ uvedl Adebayor. „Všechno má meze, člověk snese určité množství urážek, pak se v něm něco zlomí,“ dodal.

Adebayor podle svých slov čelil osobním urážkám už před zápasem, pak i v jeho průběhu prakticky nonstop až do okamžiku, kdy vstřelil gól. „Přeběhl jsem celé hřiště plný emocí, nebyl čas nic promýšlet, řešit, co se stane. Chtěl jsem jim prostě ukázat, že nebyl dobrý nápad takhle se do mě pouštět. Nechápu, jak mi mohli nadávat lidé, kteří ještě před šesti měsíci zpívali mé jméno,“ podotkl reprezentant afrického Toga.

Nebylo to úmyslné, trvá na svém Adebayor

Co se zákroku na Van Persieho týká, Adebayor trvá na tom, že nebyl úmyslný. Údajně již neměl čas se vyhnout tváři někdejšího kolegy z útoku, kopačka pročísla Van Persieho tvář a způsobila mu na ní nepříjemný krvavý šrám. „Je mi to líto, ale nebylo to nic úmyslného. Každý, kdo mě zná, ví, že nejsem z těch, kteří jsou schopni kohokoliv zranit. Zvláště pak ne bývalého spoluhráče,“ prohlásil pětadvacetiletý útočník City.

„Jsem vážně rád, že je Robin v pořádku. Vím, že kolík kopačky byl blízko jeho oku, ale s tím se nedalo nic dělat. Vážně ne. Nemohl jsem se mu vyhnout,“ ujišťoval v Sunu.

Zároveň prohlásil, že před zápasem mu několik hráčů Arsenalu odmítlo potřást pravicí. „Nebudu říkat jejich jména, to není můj styl. Ale bylo jich víc, ne jen jeden,“ uvedl Adebayor. „Přátelé byli v pohodě, například Eboue. Ty ostatní ale příliš nechápu. Strávil jsem s nimi tolik času, myslel jsem, že jsme kamarádi,“ posteskl si hráč.

Podle svých slov se ale odvety s Arsenalem rozhodně nebojí. „Proč bych měl? Doufám, že v tu dobu ještě budeme se City bojovat o titul. Lidé se ptají, jestli raději nezůstanu na lavičce. Kdepak, budu určitě chtít nastoupit a hrát.“

Reklama

Související témata: