Hlavní obsah

Arsenal si poradil s Wiganem, Liverpool přehrál West Ham

PRAHA

Fotbalisté Arsenalu vyhráli s přehledem v 6. kole anglické Premier League na domácí půdě nad Wiganem 4:0. Tomáš Rosický odehrál v dresu Kanonýrů posledních 17 minut. Hráči Portsmouthu podlehli Aston Ville 0:2 a v nové sezóně ještě nepoznali nic jiného než porážku. Liverpool uspěl na hřišti West Hamu, kde vyhrál 3:2.

Foto: ČTK/AP

Fotbalisté Arsenalu oslavují branku Eduarda (vlevo)

Článek

Na Emirates stadium se Arsenal postavil proti Wiganu s Tomášem Rosickým na lavičce. Kanonýři byli od začátku zápasu proti hostům aktivnější. Do vedení šli svěřenci kouče Arséna Wengera v 25. minutě, kdy si na roh Van Persieho nejlépe naskočil Vermaelen, který hlavičkou nedal Kirklandovi v brance hostí žádnou šanci.

O deset minut později však mohlo být vyrovnáno. Po rohovém kopu si Wigan vytvořil před brankou Kanonýrů velký závar a také díky zákroku Mannoneho v brance domácích nebylo skóre srovnáno. Ve 41. minutě se objevil prostor pro hostujícího Diameho, jemuž ve střele zabránil v poslední chvíli Sagna. Nedáš dostaneš se mohlo projevit hned vzápětí, Van Persieho pokus však Kirkland zneškodnil, další pokus Nizozemce mířil mimo tři tyče hostí.

Druhá branka Kanonýrů přišla hned zkraje druhé půle. Znovu se mezi střelce zapsal domácí belgický stoper Vermaelen, jenž si před bránou hostí narazil s Ebouem a zvýšil na 2:0. V 58. minutě střílel Eduardo, jehož střelu ještě před brankářem Wiganu tečoval Eboue, a na tabuli svítilo už skóre 3:0. Tomáš Rosický se dostal na trávník v 73. minutě a byl tak u toho, když v 90. minutě zvyšoval na konečných 4:0 Fabregas. Rosického pokus z nastavení Kirkland zneškodnil.

Liverpool porazil West Ham

Otřesný vstup do sezóny zaznamenávají hráči Portsmouthu, kteří ještě nedávno hráli v pohárové Evropě. V sobotu se představili na půdě Aston Villy, kde prohráli 0:2 a v nové sezóně po šesti zápasech ještě nepoznali nic jiného než porážku.

V duelu West Hamu proti Liverpoolu viděli diváci hned pět branek. Hosté šli díky Torresovi do vedení ve 20. minutě. Po chvíli bylo ovšem srovnáno, když se ze značky pokutového kopu trefil Diamanti. S tím se nechtěl smířit Kujit, jemuž se podařilo přetavit v gól situaci ze 40. minuty. O pět minut později vyrvonal na 2:2 Cole. Čtvrthodinu před koncem však opět zaúřadoval Torres a vrátil vedení pro svůj tým.

Anglická fotbalová liga - 6. kolo:
Burnley - Sunderland 3:1 (67. a 87. Nugent, 13. Alexander - 39. Bent), Arsenal - Wigan 4:0 (25. a 49. Vermaelen, 59. Eduardo, 90. Fábregas), Aston Villa - Portsmouth 2:0 (34. Milner z pen., 43. Agbonlahor), Bolton - Stoke 1:1 (89. Taylor z pen. - 53. Kitson), Hull - Birmingham 0:1 (75. O'Connor), West Ham United - Liverpool 2:3 (29. Diamanti z pen., 45. Cole - 20. a 75. Torres, 41. Kuijt).

Reklama

Související témata: