Hlavní obsah

Derby v Manchesteru uchvátilo sedmi góly, Chelsea přejela Tottenham

PRAHA

Fantastickou podívanou nabídlo anglické fotbalové derby mezi Manchesterem United a jejich městskými rivaly z City. V zápase padlo hned sedm branek, ta rozhodující až v šesté minutě nastavení po trefě domácího Michaela Owena, která domácím zajistila výhru 4:3. Chelsea si doma poradila s Tottenhamem, když s Petrem Čechem v bráně slavila výhru 3:0 a dostala se do čela tabulky.

Foto: Stringer, Reuters

Fotbalisté Manchesteru United se radují z branky.

Článek

Derby začalo pro domácí Manchester United parádně. Ze zápasu utekla pouhá minuta a 52 vteřin, když Rooney po přihrávce od Evry otevřel skóre. Carlos Tévez ještě loni oblékal dres United, ale tentokrát na hřiště vyběhl jako hráč konkurenčních City a fanoušci každý jeho dotyk s míčem provázeli bučením. Po šestnácti minutách ale mohl cítit alespoň malou satisfakci, když po jeho přihrávce Gareth Barry vyrovnal.

A argentinský fotbalový buldok si mohl svůj návrat na Old Trafford do konce poločasu ještě víc osladit. Rooneyho obral při rozehrávce o míč Touré a poslal jej dopředu právě na Téveze, jenž trefil tyč! Další šance hostí následovala vzápětí po faulu Evry. Bellamy sice trefil z trestého kopu zeď hráčů, ale míč se odrazil k Lescottovi, jenž zblízka přestřelil.

Druhé dějství začali lépe domácí. Fletcher si ve 49. minutě naběhl na Giggsův centr a hlavou dostal United znovu do vedení. To ale vydrželo jen tři minuty. Pak sebral míč na levé straně Bellamy, naběhl si k hranici šestnáctky a krásnou ranou do šibenice vyrovnal. United pak svého soupeře sevřeli do drtivého tlaku a hosty několikrát zachránil brankář Shay Given.

V 81. minutě už byl ale i on bez šance, když Giggs z rohu posadil lahůdkový oblouček na hlavu Darrena Fletchera a záložník, jenž dosud v nové sezóně neskóroval, přidal svou druhou branku v zápase. Vypadalo to, že hráči City jsou na odpis, jenže bílomodrým pomohl neuvěřitelný kiks Rio Ferdinanda. Obránce United těsně před koncem takřka odevzdal míč Bellamymu, jenž se kolem něj vzápětí prohnal po levé straně hřiště a těsně kolem vyběhnutého brankáře posunul míč do branky.

Ani to ale ještě nebylo všechno. Rozhodčí nastavili šest minut a United toho dokonale využili. Ryan Giggs dostal těsně před koncem zápasu míč, přesně jej přihrál číhajícímu Owenovi na levé straně a věhlasný kanonýr přivedl rudě oblečené fanoušky do extáze.

Chelsea s jasnou výhrou

Na Stamford Bridge se v obrovské příležitosti objevil domácí Bosingwa již v sedmé minutě, když po úniku z pravé strany nastřelil spojnici branky Tottenhamu. Nato se dvakrát předvedl český reprezentační gólman Petr Čech, jenž v 11. a 13. minutě úspěšnými zásahy zabránil Kohoutům ve skórování.

Do vedení poslal Blues ve 33. minutě Ashley Cole, který po povedené rybičce nedal Cudicinimu, jenž ještě nedávno kryl v Chelsea záda Čechovi, žádnou šanci. Na další gól si museli domácí fandové počkat do 58. minuty, kdy se po Lampardově přiťuknutí prosadil Ballack. Na konečných 3:0 pro domácí zvýšil Drogba, který při pasu za obranu přesprintoval Čorluku a pohodlně zakončil.

Anglická Premier League, 6. kolo:
Manchester United - Manchester City 4:3 (49. a 81. Fletcher, 2. Rooney, 90+6 Owen - 52. a 90. Bellamy, 16. Barry), Wolverhampton - Fulham 2:1 (18. Doyle, 50. Edwards - 66. Murphy z pen.), Everton - Blackburn 3:0 (22. a 54. Saha, 58. Yobo), Chelsea - Tottenham 3:0 (32. A. Cole, 58. Ballack, 63. Drogba).

Reklama

Související témata: