Hlavní obsah

Bouřlivák Bellamy se po derby neovládl a nafackoval fanouškovi

LONDÝN/ PRAHA

Nezkrotný a nenapravitelný fotbalový hříšník Craig Bellamy se zase vyznamenal. A dokonce dvakrát! Nejenže v nedělním manchesterském derby dal na Old Trafford v dresu City dva krásné góly, ale ještě nafackoval fanouškovi, který po vítězné Owenově brance v šesté minutě nastavení vnikl na hřiště. Teď to Bellamy zřejmě schytá, neboť policie se začala jeho excesem zabývat...

Článek

Neudržel se. Když po gólu Owena, který v šesté minutě nastavení rozhodl o vítězství United v městském derby nad City 4:3, musel se cítit Craig Bellamy neskutečně frustrovaný. A ke všemu ještě fanoušek, jenž vběhl na trávník, aby tam oslavil výhru svých barev.

Pro ránu nejde daleko

Třicetiletý reprezentant Walesu se neovládl. Jeho dva nádherné góly byly v tu chvíli k ničemu. Nabízející se bodový zisk se rozplynul. A k tomu ještě fanoušek, který byl zřejmě podnapilý.

Než stačili čtyři pořadatelé výtržníka zpacifikovat, šel si to s ním sám Bellamy vyřídit. Pro ránu ostatně nejde daleko, takže i proto dostal v minulosti nálepku skvělého, ale problémového a hlavně nezkrotného fotbalisty. Hádal a pral se s diváky, spoluhráči i trenéry. Několikrát čelil obvinění z napadení. S někdejším norským spoluhráčem Johnem Arne Riisem řešil rozepři ručně.

Nejprve mince, pak fackovaná

Už o přestávce derby s United ho vytočili domácí fanoušci, kteří začali házet mince po jeho spoluhráči Carlosi Tévezovi, ale trefili náhradníka Javiera Garrida. Tévez se stal terčem jejich útoků proto, že v létě přestoupil z United do City. „Něčím mě  trefili, ale je to v pořádku,“ zachovával klid a nadhled Garrido.

Frustrovaný Bellamy ovšem chladnou hlavou neudržel a fanouškovi, jenž na hřiště vnikl, ji ubalil! "Neviděl jsem to, ale ten muž neměl na hřišti co dělat. Bylo to neakceptovatelné,“  zastával se svého krajana a svěřence trenér City Mark Hughes.

Bellamyho exces totiž začala šetřit policie, navíc ho bude posuzovat i disciplinární komise anglická fotbalové asociace.

Rasista Diouf: Ty bílej kluku!

Pověst problémového hráče potvrdil v neděli také další bývalý liverpoolský útočník El-Hadji Diouf, kterého policie vyslýchala kvůli podezření, že v utkání s Evertonem rasisticky urážel podavače míčů. Senegalec v prohraném utkání 0:3 neskousl, že mu chlapec nepředal míč do rukou, a podle listu Guardian ho počastoval vulgární nadávkou doplněnou slovním spojením "bílej kluku".

Současný útočník Blackburnu si v minulosti odpykal disciplinární tresty za plivnutí na soupeře i diváky, měl potíže se životosprávou a také on byl obviněn z napadení.

Reklama

Související témata: