Hlavní obsah

Na bohoslužbu za Robsona přišlo přes tisíc lidí

LONDÝN

Přes tisíc lidí přišlo na pondělní bohoslužbu za legendárního fotbalového trenéra Bobbyho Robsona, který v červenci v 76 letech podlehl rakovině. V katedrále v Durhamu nechyběl například kouč Manchesteru United Alex Ferguson nebo trenér anglické reprezentace Fabio Capello.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Trenér Manchesteru United Alex Ferguson a bývalý anglický reprezentant Paul Gascoigne po pohřbu Bobbyho Robsona.

Článek

"Bylo to dojemné. Byl to velký člověk a nikdy nebude zapomenut," citovala agentura Reuters Paula Gascoignea, kterého Robson vedl v anglické reprezentaci. Mezi hosty byli také další Robsonovi bývalí svěřenci Gary Lineker, Alan Shearer, někdejší spoluhráč Bobby Charlton, bývalí trenéři anglické reprezentace Tery Venables, Sven-Göran Eriksson a Steve McClaren nebo prezident Barcelony Joan Laporta, kterou Robson vedl v letech 1996 až 1997.

Obřad byl v přímém přenosu vysílal na stadionech Fulhamu, Newcastlu a Ipswiche. Za Fulham Robson hrával a později ho také vedl z lavičky. V Newcastlu naposledy v roce 2004 trénoval a tým Ispwiche dovedl jako kouč v roce 1978 k triumfu v Anglickém poháru a o tři roky později s ním vyhrál Poháru UEFA.

Robson s rakovinou bojoval od roku 1991 a zákeřná nemoc napadla jeho organismus celkem pětkrát.

Reklama