Hlavní obsah

Na Old Trafford se měří čas jinak, než všude jinde ve vesmíru, protestuje kouč City Hughes

PRAHA

Nakonec měl Craig Bellamy štěstí. Anglická fotbalová asociace mu totiž za facku podnapilému fanouškovi, který v derby Manchesteru United a City vběhl na trávník, udělila pouze napomenutí. Nezkrotný bouřlivák může nastoupit již v dalším zápase Premier League. Hrozba distancu na tři zápasy se tak rozplynula. Výrok určitě potěšil i trenéra City Marka Hughese, který svého svěřence od začátku aféry obhajoval.

Článek

Policie v Manchesteru už začala celý exces, který se udál poté, co domácí Michael Owen vstřelil v šesté minutě nastavení čtvrtý a vítězný gól svého mužstva, vyšetřovat. Jedenadvacetiletého Jake Josepha Clarka obvinila z toho, že nezákonně vběhl na hrací plochu a jeho případ předala magistrátnímu soudu, který vynese rozsudek.

Bellamy neútočil, brání svého útočníka Hughes

Bellamy, jenž se podle trenéra Manchesteru City Hughese jen snažil dostat výtržníka ze hřiště, přičemž si vyslechl několik jeho sprostých nadávek a urážek, si už svůj ortel vyslechl. Kouč City se pozastavuje nad tím, že byl tento případ vůbec řešen FA. „Nechápu proč, pouze se snažil dostat pryč chlapa, který neměl na hřišti co dělat, aby se ještě mohlo hrát. Netušil, kolik času ještě zbývá,“ zastával se Bellamyho jeho trenér Mark Hughes.

„Ten chlap chtěl Bellamymu plivnout od obličeje a on napřáhl ruku s otevřenou dlaní, jen aby se bránil a tlačil výtržníka pryč,“  šel v obhajobě svého svěřence, který se v derby zaskvěl dvěma parádními góly, ještě dál Hughesův asistent Mark Bowen.

„Nechápu, proč by měl být potrestán. Vzpomínám na zápas, kdy fanoušci Nottinghamu vtrhli na hřiště a Brian Clough chytil jednoho z nich za ucho a vyvedl ho za čáru. Za to byl tehdy veleben jako národní hrdina. A Bellamy má být potrestán? Neakceptovatelné,“ zlobil se před jednáním disciplinární komise Fotbalové asociace kouč Hughes.

Sám rozhodčí Martin Atkinson se při vyšetřování disciplinární komise Bellamyho zastal. "Sudí nám potvrdil, že i kdyby celou situaci viděl, Bellamyho by určitě nevyloučil," stojí v prohlášení.

Klub podal oficiální protest

Hughes je i dva dny po derby rozlícený na rozhodčího Atkinsona, který podle jeho mínění zcela bezdůvodně nastavil šest minut, dokud nedají domácí United vítězný gól. „Přitom čtvrtý sudí Wiley ukazoval, že se bude prodlužovat jen o čtyři minuty,“ nechal se slyšet Hughes, jehož klub podal proti rozhodčímu a délce nastavení oficiální protest.

„Cítíme se poškozeni, protože zápas měl skončit nejpozději v 95. minutě. Když jsem se ptal čtvrtého sudího Wileyho, proč se namísto signalizovaných čtyř minut hrálo šest, odpověděl mi, že jsme vyrovnávací třetí branku dosaženou v 90. minutě slavili celou minutu. Trvalo to sice jen pětačtyřicet vteřin, ale i tak počty rozhodčích pokulhávají. Čtyři a jedna je podle mého pět. Jen na Old Trafford se zřejmě počítá a čas měří jinak, než všude jinde ve vesmíru,“ dodal sarkasticky Hughes.

Reklama

Související témata: