Hlavní obsah

Chelsea vyrovnala 23. zápasem bez porážky klubový rekord

LONDÝN

Fotbalisté Chelsea postoupili po vítězství 1:0 nad Queens Park Rangers do osmifinále Ligového poháru a 23. zápasem bez porážky za sebou vyrovnali klubový rekord. Stejně dlouhou sérii držel londýnský tým na jaře roku 2007.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Fotbalisté Chelsea Salomon Kalou, Joe Cole a Fabio Borini (zleva) oslavují gĺ v utkání Carling Cupu proti Wolverhamptonu.

Článek

K souboji českých brankářů dnes na Stamford Bridge nedošlo, neboť Petr Čech i Radek Černý mezi tyčemi chyběli. Zatímco Čechův náhradník Hilário udržel čisté konto, Salomon Kalou rozhodl v úvodu druhého poločasu o vítězství vedoucího týmu Premier League nad druholigovým soupeřem.

Devět měsíců po zranění kolena se v sestavě Chelsea znovu objevil Joe Cole, který v závěru málem vítězství pojistil. Debut v dresu Blues si odbyl ruský obránce Jurij Žirkov, jenž v létě přišel z CSKA Moskva za více než půl miliardy korun.

Fotbalista Manchesteru United Danny Welbeck oslavuje gól proti Wolverhamptonu.foto: Reuters/Phil Noble

Uspěl i obhájce trofeje Manchester United, který zdolal 1:0 Wolverhampton, ačkoli hrál od 29. minuty bez vyloučeného Fabia Da Silvy. Hattrickem se blýskl kanonýr Peter Crouch z Tottenhamu, který deklasoval Preston 5:1.

Reklama

Související témata: