Hlavní obsah

Pokud Newcastle Keeagenovi nezaplatí, může přijít o deset bodů

PRAHA

Na anglický Newcastle dopadá jedna rána za druhou... Po sestupu z Premier Legue mu teď ve druhé lize hrozí, že přijde o deset bodů a z druhé příčky v tabulce se propadne až k samému dnu. V pátek má totiž arbitrážní komise PL vynést ortel ve sporu mezi bývalým trenérem Kevinem Keeagenem a majitelem klubu Mike Ashleyem o více než devět miliónů liber, jichž se Keeagen domáhá.

Foto: AFP

Hráči Newcastlu si v poslední době moc radosti neužívají... Ve druhé lize sice vyhrávají, nyní jim ale hrozí, že o deset bodů přijdou.

Článek

Ten spor se táhne už přes rok, ale teprve teď dospěl do finále. K dohodě mezi Keeagenem a vedením Newastlu nedošlo, neboť bývalý trenér se dožaduje odstupného ve výši přes devět miliónů liber (asi 243 miliónů korun), zatímco majitel zadluženého Newcastlu Mike Ashley je mu ochoten vyplatil jen dva milióny.

Dvojnásobný držitel Zlatého míče Kevin Keeagen skončil Newcastlu loni v září, neboť nesouhlasil s přestupovou politikou klubu, který se už delší dobu zmítá ve vážných finančních problémech. Argumentoval, že Ashley a ředitel fotbalových operací Dennis Wise prováděli transfery a prodávali hráče bez jeho vědomí, ačkoli poslední slovo měl mít on. Jenže vlastník Newcastlu Ashey, jenž se už přes rok snaží klub prodat, se brání a tvrdí, že Keeagen odešel dobrovolně.

Několik pokusů o dohodu ztroskotalo, arbitrážní komise Premier Lague při prvním sezení také verdikt nevynesla, v pátek se však už ortel očekává. Z kuloárů proskočilo, že dává za pravdu Keeagenovi a majiteli Newcastlu pohrozila, že pokud nezaplatí, odečte jeho mužstvu administrativní cestou deset bodů a celou kauzu převezme civilní soud.

Pro Newcastle by to byla velká rána. Na jaře sestoupil z Premier League a teď bojuje o návrat mezi elitu ve druhé lize, kde je po osmi kolech na druhé příčce se ziskem 18 bodů a dvoubodovou ztrátou na West Bromwich Albion.

Mike Ashley se tak ocitá v prekérní situaci... Klub, který koupil na 134 miliónů liber a jehož dluhy sanoval sumou 100 miliónů liber, by rád prodal a nabízí ho za 100 milionů liber (asi 2,7 miliardy korun), ale kupce stále nemůže prodat. Jednou z příčin je i nevyjasněná situace kolem extrenéra Keeagena

Reklama

Související témata: