Hlavní obsah

Wenger vděčí za trenérské schopnosti dětství v hospodě

LONDÝN

Kouč fotbalistů Arsenalu Arséne Wenger prý vděčí za své trenérské schopnosti dětství prožitému v hospodě. Jako malý trávil hodně času v podniku svých rodičů a naučil se tam hodně o životě i fotbalu.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Trenér Arsenalu Arsene Wenger se naučil svou fotbalovou filosofii v hospodě.

Článek

"Hospoda je nejlepší místo k pochopení psychologie lidí. Když mi bylo pět šest let, potkal jsem tam spoustu lidí a poznal, jak k sobě dokážou být krutí," zavzpomínal Wenger na mládí ve francouzské vesničce Duttlenheim. "Pozorujete je, když se spolu baví, jak se obviňují: Ty jsi lhář... Od mala to pro mě byla ta nejlepší psychologická škola," citovala agentura Reuters kouče, který vystoupil na setkání asociace anglických ligových trenérů.

Mládí v hospodě Wengerovi pomohlo poznat nejen chování lidí, ale dostal i fotbalovou školu. "Když se lidé bavili o fotbale, naučil jsem se leccos o taktice a sestavování týmu. Například kdo by měl hrát na křídle a kdo by měl hrát v základu," prohlásil.

Wenger, jenž příští měsíc oslaví 60. narozeniny, není jediným koučem, kterým se hlásí k nevšední inspiraci. Jeho kolega z Chelsea Carlo Ancelotti nedávno prozradil, že svou fotbalovou filozofii se naučil jako malý, když pomáhal otci s výrobou sýra.

Reklama

Související témata: