Hlavní obsah

Arsenal má na posily desítky miliónů, ale nechce utrácet

LONDÝN

Londýnský Arsenal disponuje 50 milióny liber na nákupy posil, ale trenér a manažer Arsene Wenger na peníze nechce sahat. Je přesvědčený, že nynější kádr je natolik silný, že oživení v podobě nové hvězdy nepotřebuje.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Wenger je se svým Arsenalem spokojen, nové hráče nechce.

Článek

Arsenal patří k bohatým anglickým celkům. Loni si po zdanění přišel na rekordních 35 miliónů liber, další peníze jsou v klubové pokladně po prodejích Emmanuela Adebayora a Kolo Toureho. K nákupům vyzývají Wengera především fanoušci, kteří by rádi viděli v týmu další nové tváře.

„Nemám nic proti utrácení peněz,“ namítl kouč. „Jenže potřebujeme třeba nové útočníky, jak žádají lidé? Nevím. Nyní máme tým, který je dostatečně silný, aby se popasoval s jakýmkoliv soupeřem. Pracovali jsme s mladými hráči a oni začínají zářit, jako například Abou Diaby, Denilson, Alex Song, Cesc Fabregas, Theo Walcott, Carlos Vela či Aaron Ramsey,“ doplnil.

Wenger trvá na tom, že má dostatek kvalitních hráčů. „Nenašel bych lepší hráče, než jsou tihle. Nesestavil bych díky nákupům lepší tým,“ je přesvědčen Wenger, který vede Arsenal rekordních 13 let.

Výkonný šéf Arsenalu Ivan Gazidis na Wengera nedotírá. „Jsme šťastní, že máme manažera, který utrácí jen tehdy, když je přesvědčený, že to týmu může prospět. To už osvědčil angažováním Andreje Aršavina a Thomase Vermaelena,“ uvedl Gazidis.

Reklama

Související témata: