Hlavní obsah

VIDEO: Mannone je v Arsenalu až třetí gólman. Přesto zastínil Čecha

LONDÝN

Pokud se v případě brankáře fotbalové Slavie Martina Vaniaka často skloňují pojmenování jako čaroděj či mág, pak by si jistě ta samá označení zasloužil na ostrovech i brankář Arsenalu Londýn Vito Mannone. Ten nejednou bravurně vychytal hráče Fulhamu a i díky němu Kanonýři slavili výhru 1:0. V nejlepších pěti zákrocích posledního kola Premier League se mladý Ital objevil hned dvakrát.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Fotbalisté Lutychu slaví za procházejícím Eduardem gól v síti Arsenalu

Článek

Pátou nejlepší pozici v uplynulém kole si svým zákrok zajistil brankář nováčka Wolverhamptonu Wayne Hennessey, jenž se na půdě Sunderlandu vytáhnul proti střele Darrena Benta. Ani tak ovšem nezabránil svému celku od vysoké porážky 2:5.

Hodně se zapotil v utkání proti Fulhamu jednadvacetiletý brankář londýnského Arsenalu Vito Mannone. Jako čtvrtý nejlepší zákrok byl vyhodnocen ten, při němž vyrážel střelu zpoza vápna domácího Gery. Hodně se musel natahovat i gólman Blackburnu Robinson, který v zápase proti Aston Ville zneškodnil pokus Collinse zpoza vápna.

Asi ani sám Tim Howard moc nevěděl, jak vyrazil hlavičku Ben Haima z Portsmouthu po standardní situaci. Vysloužil si zato v posledním kole ovšem pomyslné stříbro. Jako nejlepší pak byl vyhodnocen zákrok již jednou zmiňovaného Mannoneho, který nadvakrát za svá záda nepustil pokusy fulhamských hráčů. A to je přitom Mannone v londýnském klubu "pouze" trojkou.

Český gólman Petr Čech se v sestřihu nejlepších zákroků kola neobjevil, do historie se zapsal jinak, a to faulem v zápase proti Wiganu. Byla z toho červená karta a pokutový kop. I kvůli tomu Chelsea letos poprvé v sezóně padla, když prohrála 1:3.

Více sportovních videí najdete na www.sportstream.cz.

Reklama

Související témata: