Hlavní obsah

Keegan na Newcastlu vysoudil dvoumilionové odškodné

NEWCASTLE

Fotbalový trenér Kevin Keegan vysoudil na svém bývalém zaměstnavateli Newcastlu odškodné dva milióny liber (asi 55,5 miliónu korun). Arbitrážní komise anglické Fotbalové asociace v pátek rozhodla, že vedení druholigového celku loni v září přinutilo osmapadesátiletého kouče dát výpověď.

Článek

Podle Keegana vedení klubu porušilo smlouvu, když bez jeho souhlasu koupilo uruguayského záložníka Ignacia Gonzaleze. Toho prý přivedlo na základě videa na YouTube a také proto, aby udělalo laskavost jednomu hráčskému agentovi.

Arbitrážní komise dala bývalému trenérovi anglické reprezentace za pravdu, současně však rozhodla, že Keegan na další odškodné od Newcastlu nemá nárok. Kouč totiž původně požadoval odškodné 8,6 milionu liber, které mu zaručovala smlouva podepsaná do června 2011. Dalších 16,5 miliónů liber pak chtěl jako náhradu za ušlý zisk, o který přišel tahanicemi s vedením klubu.

Bývalý útočník Liverpoolu působil v Newcastlu v letech 1992 až 1997, kdy si na lavičce "Strak" odbyl trenérskou premiéru a později je dovedl ke druhému místu v lize. Po angažmá ve Fulhamu, u anglické reprezentace a Manchesteru City se do Newcastlu loni vrátil. Tentokrát však u týmu vydržel necelých osm měsíců a klub sestoupil do druhé ligy.

Reklama

Související témata: