Hlavní obsah

Chtěla skočit z mostu. Fotbalový trenér to sebevražedkyni rozmluvil

LONDÝN

Původně měla procházka na jeden z největších mostů světa pomoci fotbalistům Hullu najít cestu z výsledkové mizérie. I kdyby se jim to ale nakonec nepovedlo, trenér Phil Brown je na Humber Bridge nevzal zbytečně. Na mostě totiž zachránil ženu, která chtěla spáchat sebevraždu.

Článek

"Chtěla skočit. Nevidím jiný důvod, proč by tam jinak byla. Snad jen kvůli tomu, že by měla fotbalový tým a hledala tam inspiraci," citovala Browna agentura Reuters. "Možná se na nás podívala a zjistila, že na tom není zase tak špatně. Soudě alespoň podle mě, ne hráčů," dodal. "Asi přemýšlela nad budoucností, takže jsme na tom byli stejně. Nakonec jsem ji přemluvil a ona odešla," uvedl padesátiletý kouč.

Brown vzal fotbalisty na most na procházku, aby rozjímali o situaci, v jaké se klub nachází. Po sedmi kolech je předposlední a naposledy prohrál 1:6 s Liverpoolem. "Chtěli jsme si pár věcí ujasnit. Jestli se nám to povedlo? Naprosto," prohlásil. "Dokonce v tom můžete vidět i spojitost. Most je postaven tak, aby vydržel i v nejhorším větru, protože speciální konstrukce se 'semkne' a je pevnější," řekl.

Brown je nevšedními motivačními praktikami proslulý. Loni dokonce nešel o přestávce duelu s Manchesterem City s týmem do šatny, ale uspořádal taktickou poradu na trávníku, přímo pod kotlem naštvaných fanoušků.

Humber Bridge je pátým největším visutým mostem na světě. Od roku 1981, kdy byl postaven, z něj skokem spáchalo sebevraždu bezmála 200 lidí.

Reklama

Související témata: