Hlavní obsah

Šokovaný Manchester odvrátil blamáž se Sunderlandem až v nastavení

LONDÝN

Fotbalisté vedoucího Manchesteru United remizovali v 8. kole anglické ligy se Sunderlandem 2:2 na vlastním hřišti a po pětizápasové vítězné sérii poprvé ztratili body. Úřadující anglický mistr byl dokonce velmi blízko prohře, remízu si zajistil až v nastaveném čase po vlastní brance hostujícího obránce Ferdinanda.

Článek

Manchesterský stadion Old Trafford zaskočil už v 7. minutě sunderlandský útočník Bent, který zakončil rychlou akci a vstřelil svůj sedmý ligový gól. United vyrovnali krátce po přestávce, kdy se povedeným akrobatickým volejem prosadil Bulhar Berbatov.

Po sedmi minutách ale vrátil hostům vedení druhý forvard Jones, který ve vzdušném souboji přehlavičkoval chybujícího Fostera v domácí brance. Z velkého tlaku "Red Devils", kteří dohrávali poslední minuty po vyloučení Richardsona v početní výhodě, padla branka v druhé minutě nastaveného času: střelu francouzského obránce Evry tečoval nešťastně do vlastní sítě stoper Anton Ferdinand, mladší bratr manchesterského Ria.

Poslední Portsmouth se dočkal prvních tří bodů v sezoně po vítězství 1:0 na hřišti Wolverhamptonu. Hosté tak přerušili sérii sedmi porážek, což byl nejhorší vstup do soutěže za posledních 79 let.

Tottenham remizoval na hřišti Boltonu

Vítězství "Pompey", kteří mají v poslední době i finanční problémy a hráčům v týdnu dokonce nepřišly výplaty, zařídil v 19. minutě razantní hlavičkou alžírský záložník Jebda.

Tottenham remizoval na hřišti Boltonu 2:2, když dvakrát dokázal dotáhnout nepříznivý vývoj utkání. Domácí vedli už od 4. minuty po dorážce Jamajčana Gardnera. "Spurs" odpověděli po necelé půlhodině, když se tvrdou trefou k tyči prosadil chorvatský záložník Kranjčar, který zaznamenal první trefu za Tottenham po letním přestupu z Portsmouthu.

V 69. minutě vrátil Boltonu vedení hlavou útočník Davies, ale to tentokrát vydrželo jen čtyři minuty, než se z rohového kopu rovněž hlavou prosadil další Chorvat Čorluka.

Burnley doma porazilo Birmingham

Souboj nováčků skončil lépe pro Burnley, které doma porazilo Birmingham 2:1 a i ve čtvrtém zápase na stadionu Turf Moor zvítězilo. O výhře domácích, kteří na hřišti soupeře zatím nezískali ani bod, rozhodlo devět minut druhé půle, během nichž se trefili útočník Fletcher a obránce Bikey.

Wigan prohrál 1:2 na hřišti Hullu a nenavázal na překvapivou výhru nad Chelsea v minulém kole. Domácím zařídili vítězství během osmi minut druhé půle nizozemský forvard Jan Vennegoor of Hesselink a Brazilec Geovanni, Hull vyhrál po třech předchozích prohrách.

Anglická liga - 8. kolo:
Bolton - Tottenham 2:2 (4. Gardner, 69. K. Davies - 34. Kranjčar, 73. Čorluka), Burnley - Birmingham 2:1 (53. Fletcher, 62. Bikey - 90.+5 Larsson), Hull - Wigan 2:1 (60. Vennegoor of Hesselink, 68. Geovanni - 87. Sinclair), Wolverhampton - Portsmouth 0:1 (19. Yebda), Manchester United - Sunderland 2:2 (51. Berbatov, 90.+2 vlastní A. Ferdinand - 7. Bent, 58. Jones).

Reklama

Související témata: