Hlavní obsah

VIDEO: Počáteční trápení proměnil Arsenal na Rosického narozeniny v exibici

Fotbalisté Arsenalu zvítězili v 8. kole anglické ligy doma nad Blackburnem vysoko 6:2. Kanonýři sice v neděli prohrávali, ale do poločasu srovnali stav a po změně stran zasypali hostující obranu čtyřmi brankami. V dresu Gunners nastoupil od začátku Tomáš Rosický, jenž oslavil devětadvacáté narozeniny. Do čela tabulky se dostala Chelsea, která i bez potrestaného brankáře Petra Čecha porazila Liverpool 2:0.

Článek

Hosté z Blackburnu sice na Emirates Stadium dvakrát vedli, ale domácí ještě do poločasu skóre otočili po čtvrtém gólu v sezóně stopera Vermaelena, povedené ráně Van Persieho a akci Aršavina. Po změně stran pak Arsenal již zápas kontroloval a ještě podstatně navýšil skóre.

Nejprve Rosický vrátil Fábregasovi přihrávku a španělský reprezentant předvedl parádní střelu stejně jako dvě minuty před koncem Bendtner, který ranou o tyč uzavřel skóre na 6:2. Ještě před ním se mezi střelce zapsal i Rosického náhradník Walcott. Ten nastoupil ke svému prvnímu zápasu v sezoně po dlouhodobém zranění a hned po pěti minutách na hřišti úspěšně zakončil rychlý brejk Arsenalu.

Hlavní zásluhu měl Drogba

Šlágr kola zvládli lépe fotbalisté Chelsea, kteří doma přehráli Liverpool 2:0. Hlavní zásluhu na tom měl útočník Drogba, který nejprve po hodině hry připravil gól pro kolegu z útoku Anelku a v nastavení přihrál na pojišťující branku Maloudovi.

V brance Chelsea tentokrát chyběl Čech, který pykal za vyloučení z minulého kola. Jeho místo zaujal Portugalec Hilario, který předvedl velmi dobrý výkon, když mimo jiné zlikvidoval dvě gólové střely Gerrarda.

Více sportovních videí na Sportstream.cz

Anglická liga - 8. kolo:
Arsenal - Blackburn 6:2 (17. Vermaelen, 33. Van Persie, 37. Aršavin, 57. Fábregas, 75. Walcott, 89. Bendtner - 4. N'Zonzi, 30. Dunn), Everton - Stoke 1:1 (55. Osman - 50. Huth), West Ham United - Fulham 2:2 (13. C. Cole, 90.+2 Stanislas - 47. Murphy z pen., 57. Gera), Chelsea - Liverpool 2:0 (60. Anelka, 90.+1 Malouda).

Reklama

Související témata: