Hlavní obsah

Wenger potřebuje učitele pro své mladíčky, do Arsenalu se vrátí Vieira

Do kádru londýnského Arsenalu se v lednu s největší pravděpodobností vrátí jedna z legend týmu Patrick Vieira. O francouzského záložníka, který nosíval kapitánskou pásku týmu z Emirates Stadium v úspěšných letech na přelomu tisíciletí, se zajímá kouč Kanonýrů Arséne Wenger, který by chtěl získat po bok svých svěřenců nějaké zkušené hráče.

Článek

Ještě před rokem Vieira kritizoval Wengera za jeho způsob vedení Arsenalu. Třiatřicetiletému Vieirovi se nelíbilo, že si jeho krajan ponechává v kádru pouze mladíčky. „Chce mít mladé hráče, aby v klubu vyrostli a byli budoucností Arsenalu. Ale poslední roky bohužel dokazují, že jo chyba,“ řekl tehdy Vieira.

„Mladí hráči potřebují mít kolem sebe fotbalisty s mnohem většími zkušenostmi,“ dodal Vieira. A vše nasvědčuje tomu, že právě sám Vieira bude tím hráčem, kdo bude mladíky v dresech Gunners vést. Senegalský rodák totiž není spokojený v Interu a touží se vrátit zpět do londýnského klubu, s nímž vyhrál tři mistrovské tituly v letech 1997/98, 2001/02 a 2003/04.

Arsenal chtěl Vieiru zpět už v létě

A Wenger by jeho návrat přivítal s otevřenou náručí. „Patrick byl úžasný, fantastický hráč. Podle mě je perfektní pro každý tým. Máme velmi mladý tým a s ním je velmi těžké vítězit,“ řekl francouzský lodivod pro News of the World.

Námluvy mezi hráčem a týmem se odehrály již v létě, ale Arsenal včas nezaplatil 750 000 liber (20,8 miliónů korun), které italský celek za Vieiru požadoval. Zájem Wengera o svého bývalého kapitána však nepolevil, a proto vše nasvědčuje tomu, že se Vieira stane spoluhráčem Tomáše Rosického v lednu příštího roku, tedy v dalším přestupovém okně. Arsenal Francouzi podle spekulací zahraničních médií nabídl plat okolo 70 000 liber (1,9 miliónů korun) týdně.

Vieira by na sebe chtěl upozornit i kouče francouzské reprezentace Raymonda Domenecha. Rád by totiž okusil atmosféru mistrovství světa v Jihoafrické republice v roce 2010. Aby se však vrátil do reprezentačního výběru, musel by navázat na své výkony, které v dresu Kanonýrů předváděl v letech 1996 až 2005.

Reklama

Související témata: