Hlavní obsah

VIDEO: Skvělý Fabregas dokázal, jak moc miluje Arsenal

LONDÝN

Kapitán Arsenalu Cesc Fabregas v utkání s Blackburnem dokonale vyvrátil všechny povídačky o tom, že už v Londýně není tak spokojený jako dřív a že by si nejraději sbalil kufry do Barcelony. Při vysoké výhře 6:2 měl prsty ve čtyřech gólech, další vsítil sám. Po něm pak políbil znak klubu na dresu, aby fanouškům dokázal svůj vztah ke klubu.

Článek

„Ty spekulace se pořád vrací. Že tu nejsem úplně rád, že nejedu na sto procent,“ uvedl po utkání Fabregas. „Jsem tu už sedmou sezónu a je těžké poslouchat něco takového. Bylo načase ukázat lidem, jak moc miluji tento klub.“

Jeho galapředstavení přihlížel někdejší idol Arsenalu Thierry Henry. Právě on nyní dává góly za Barcelonu. A jeho přítomnost Fabregase navnadila k fantastickému výkonu. Možná má mladý Španěl Barcelonu zakódovánu v DNA, jak tvrdí záložník katalánského velkoklubu Xavi, ale Arsenal se mu už také dostal hluboko pod kůži. V utkání proti Blackburnu to dokázal, řádil doslova jako černá ruka.

Dvakrát otevřel vrátka do obrany

Při prvním gólu krátce přistrčil balón do nohy Vermaelenovi, který pak dělovkou z dálky rozvlnil síť. Pak dvakrát otevřel vrátka do obrany soupeře parádně načasovanými pasy na Van Persieho a Aršavina. Další gól přidal krásnou střelou k tyči on sám a v dobrém rozmaru pak prodloužil na Walcotta, který zatloukl předposlední hřebík do rakve s nadějemi Blackburnu. Bonus navíc? Trefená tyč.

Fabregasova ligová show byla jeho nejlepším výkonem v barvách londýnského klubu. A spoluhráči nešetřili komplimenty. „Je fantastické s ním hrát,“ řekl deníku London Evening Standard Walcott. „Ačkoliv je stále velmi mladý, úžasně zvládá všechen ten tlak a je to fantastický hráč, od kterého se toho lze tolik naučit.“

Ještě o krůček dál zašel v lichotkách Aršavin. „Fabregas předváděl zázraky,“ zhodnotil výkon kapitána Arsenalu v Daily Mailu.

Více sportovních videí na Sportstream.cz

Reklama

Související témata: