Hlavní obsah

Campbell by po odchodu z Notts County rád trénoval s Arsenalem

LONDÝN

Anglický obránce Sol Campbell po nečekaně rychlém odchodu z klubu čtvrté anglické ligy Notts County kontaktoval trenéra Arsenalu Arséna Wengera kvůli možnosti trénovat s londýnským týmem. Ve svém bývalém působišti by si chtěl obrovitý stoper především uchovat fyzickou kondici, neboť za současných okolností nemůže až do ledna v žádném klubu hrát zápasy.

Článek

Campbell by rád trénoval s Arsenalem do té doby, než se vyřeší jeho nejbližší budoucnost. Podle pravidel FIFA je totiž stále hráčem Notts County a do ledna, kdy bude další přestupní termín, nemůže hrát za jiný klub.

"Bylo by skvělé tu trénovat a udržet se ve formě. Má celková fyzička je v pořádku, ale do ledna by se mohlo stát cokoliv. Proto chci někde trénovat a formu si udržet," vysvětlil Campbell.

Pětatřicetiletý obránce v létě podepsal s nejstarším profesionálním klubem světa lukrativní kontrakt na pět let a měl během jeho trvání pobírat plat ve výši 40 tisíc liber týdně (asi 1,1 miliónu korun). Ve středoanglickém celku však nakonec pobyl jen necelý měsíc a po jediném odehraném utkání požádal o zrušení celé smlouvy.

Za jeho předčasným odchodem bylo údajně vyšetřování Fotbalové asociace, která začala zjišťovat, odkud nový majitel společnost Munto Finance vzal peníze na koupi klubu ze čtvrté ligy, s nímž má velmi ambiciózní plány. Dalším důvodem, o němž se také spekulovalo, byla skutečnost, že Campbell ještě nechtěl uzavřít svou kariéru v reprezentaci, do níž byl měl z Notts hodně daleko.

Reklama

Související témata: