Hlavní obsah

Briatoreho zřejmě vykopnou i z anglického fotbalu, rozhodne se dnes

Bahnem singapurské aféry potřísněný Flavio Briatore se ve čtvrtek podle všeho dočká dalšího trestu. Bývalý šéf stáje Renault je spolumajitelem fotbalového klubu Queens Park Rangers a vedení anglického ligového fotbalu bude na čtvrtečním jednání posuzovat, zda neporušuje pravidlo o bezúhonnosti majitelů klubů. Podle ostrovních médií lze očekávat, že si italský obchodník sbalí kufry i ve fotbalové branži.

Článek

Briatore byl hlavním aktérem aféry, která na konci léta otřásla formulí 1. S přispěním vyhozeného pilota Renaultu Nelsona Piqueta jr. totiž vyšlo najevo, že devětapadesátiletý Ital a šéfinženýr Pat Symonds při loňské GP Singapuru přesvědčili mladého Brazilce, aby se vědomě vyboural a pomohl tak k vítězství Fernandu Alonsovi. Mezinárodní automobilová federace FIA na to konto Briatoreho potrestala doživotním zákazem účasti v motorsportu.

Takřka okamžitě se o případ začalo zajímat i vedení anglického ligového fotbalu, jehož verdikt se očekává dnes. Briatore navíc prošvihl termín možného odvolání, takže mu šéf ligy Lord Mawhinney může bez okolků ukázat dveře.

Briatore je majitelem druholigového Queens Parku Rangers od roku 2007, kdy tým koupil spolu s promotérem formule 1 Berniem Ecclestonem. Podíl v něm má i indický boháč Lakšmí Mittal. Briatore je současně členem představenstva klubu, v jehož týmu působí český brankář Radek Černý.

Reklama

Související témata: