Hlavní obsah

Fabregas: Rosický mě toho hodně naučil, i když byl zraněný

LONDÝN

Ačkoliv se jeho léčba neustále protahovala, až byl nakonec Tomáš Rosický mimo hru 18 měsíců, nevzdal se a bojoval. Přesně to na Malém Mozartovi obdivuje kapitán Arsenalu a Rosického spoluhráč Francesc Fabregas, který se s českým reprezentantem velmi sblížil. „Je to jeden z mých nejlepších přátel,“ vyprávěl Fabregas.

Článek

Když spolu naposledy Fabregas a Rosický váleli za Arsenal, bojovali Kanonýři až do posledních kol o titul Premier League. Na sezónu 2007/08 budou chtít oba tvořiví záložníci navázat i v právě probíhajícím ročníku. Konečně se totiž Rosický uzdravil a Fabregas se těší na jejich spolupráci.

„Je to fotbalista, který nabízí svým spoluhráčům velké množství herních variací. Dokáže hrát přímočaře, na jeden dotyk. Je výborné mít ho v týmu,“ říká dvaadvacetiletý Španěl na adresu Rosického pro oficiální web Arsenalu.

Je silný a věří sám v sebe

Fabregas však neupozorňuje pouze na herní kvality svého kolegy ze záložní řady. Vyzdvihuje totiž i charakter Čecha. „Hodně jsem se od něj naučil - být silný a nepřestávat věřit. On (Rosický) věří v sebe sama. To je důvod, proč teď může opět hrát fotbal,“ pokračuje Fabregas.

V průběhu Rosického absence postihlo zranění i rodáka z Barcelony. Od prosince loňského roku si po střetu s Alonsem z Liverpoolu léčil poraněné vazy v koleni. V té době se z obou fotbalistů stali více než spoluhráči. „Byl jsem s ním každý den, jezdil jsem k němu do domu. Pak se přidali i další spoluhráči. Stali se z nás přátelé. Když jsem se pak zranil já, ostatní navštěvovali mě. Bylo to příjemné,“ vzpomínal.

„Důležité hlavně je, že jsme to nedělali proto, že bychom museli, ale protože jsme chtěli. Takhle to v Arsenalu funguje. A to je opravdu dobře,“ těší kapitána Kanonýrů.

Sám si po čtyřměsíční pauze vyzkoušel návrat na trávníky. I proto chápe, jak je těžké se po roce a půl pokusit o comeback. „Byl zraněn téměř dva roky. Je úžasné mít ho zpět. Jsem šťastný za něj. Je to jeden z mých nejlepších přátel.“

Reklama

Související témata: