Hlavní obsah

Benitez má nahnáno, ale Liverpool se ho zatím zbavit nechce

LIVERPOOL

Kouč fotbalového Liverpoolu Rafael Benitez poprvé připustil, že mu současný herní stav týmu hodně brnká na nervy. Obává se, že po sérii porážek může přijít o křeslo. Vedení anglického celku by však jeho vyhazov stál velký balík, proto zatím k takovému kroku nesáhlo.

Článek

Spolumajitel Liverpoolu George Gillett ve středu podotkl, že Benitéz by při odchodu inkasoval zlatý padák ve výši 13 miliónů liber, v přepočtu zhruba 450 miliónů korun. Takovou sumu se zatím majitelům vyplácet nechce, i když samotný Rafa moc dobře ví, že hodiny tikají, a tak burcuje všechny okolo k tvrdé práci.

„Jediné, co ve fotbale rozhoduje, jsou výsledky. Proto se nyní musíme soustředit čistě jen na práci a den po dni bojovat,“ uvedl pro britský Sun španělský kouč, který by se s městem Beatles nerad loučil. „Jsem v Liverpoolu moc rád, moje rodina je tady šťastná a spokojená, neuvažujeme o tom, že by to mělo brzy skončit.“

Podobný názor ovšem nesdílí fanoušci, alespoň ti, kteří na něj po úterním prohraném souboji Ligy mistrů proti Lyonu bučeli. Liverpool prohrál čtvrté soutěžní utkání v řadě a z obdržených KO jen ztěžka procitá. „Poslední výsledky znepokojily všechny,“ prohlásil Gillett. „Nejen fanoušky, ale také trenéra. Ovšem jsme v tom společně, musíme držet při sobě,“ doplnil pro Daily Mail.

Jenže soupeř pro další zápas příliš šancí na procitnutí týmu nedává, Liverpool přivítá o víkendu na Anfieldu Manchester United. Už nyní zažívá klub nejhorší sérii za posledních 22 let, případná pátá porážka v řadě, což v Liverpoolu nepamatují dokonce 56 let, by mohla znamenat kromě dalšího propadu sebevědomí také brzký konec nadějí na boj o titul.

Za Beniteze se však zatím staví nejen spolumajitel klubu, ale i hráči. Záložník Javier Mascherano pro Daily Mail podotkl, že on ani jeho spoluhráči nebyli v utkání s Lyonem na hřišti schopni naplnit koučovy instrukce. „Není to jeho vina, odpovědnost je na nás, na hráčích,“ uvedl Mascherano. „Trenér nám řekl, jak hrát, ale my to pak nepředvedli.“

Reklama

Související témata: