Hlavní obsah

Reina nemusí mít strach, reklamní míč se na hřišti už neobjeví

LIVERPOOL

Asi z toho má noční můru. V posledním ligovém utkání proti Sunderlandu inkasoval brankář Liverpoolu Pepe Reina neobvyklý gól. Hrací balón se totiž odrazil od míče reklamního a skončil v brance. Španělský brankář by byl nerad, kdyby se někdy něco podobného opakovalo, bát se ale nemusí. Ujistil ho o tom šéf komise rozhodčích Keith Hackett.

Foto: Phil Noble, Reuters

Zklamaný brankář Liverpoolu Pepe Reina

Článek

Paradoxem celé situace bylo, že míč před vlastního brankáře vhodil fanoušek Liverpoolu. Teď Reds přivítají ve šlágru kola na Anfield Road Manchester United a Reina by nebyl rád, kdyby o osudu důležitého zápasu rozhodla nějaká podobná nehoda jako v utkání se Sunderlandem.

„Organizátoři by měli zvýšit svou bdělost, aby se na hřiště už nedostávaly vnější objekty. Zejména potom, co se stalo,“ nechal se slyšet Hackett, jenž musí v posledních dnech odrážet námitky hráčů a fanoušků Liverpoolu, že branka platit neměla.

Zmiňované utkání řídil Andre Marriner, kterého však Hackett brání. „Nevaroval jsem Andrea, aby příště pozorněji kontroloval, zda nejsou na hřišti další balóny. Nebylo to totiž potřeba. On je velmi zkušený a schopný sudí,“ říkal pro Daily Mail.

„Ví moc dobře, co se stalo minulý týden a pokud se něco podobného přihodí někdy příště a vnější objekt se objeví na hřišti, ihned zápas přeruší,“ je si jistý Hackett.

Zápas mezi Liverpoolem a Manchesterem United se bude hrát v neděli od 15 hodin. Pro Liverpool bude utkání velmi důležité. Reds totiž zažívají špatné období. Předchozí čtyři duely svěřenci Rafaela Beníteze prohráli, což se jim nestalo od roku 1987.

Reklama

Související témata: