Hlavní obsah

Chelsea s Čechem v sestavě deklasovala Blackburn a vrátila se do čela

LONDÝN

Fotbalisté Chelsea deklasovali v 10. kole anglické ligy Blackburn 5:0 a vrátili se na první příčku v tabulce. Druhý Manchester United má však k dobru nedělní šlágr s trápícím se Liverpoolem.

Článek

"Blues" se dostali na domácím stadiónu Stamford Bridge do vedení už ve 20. minutě, kdy si Anelkův centr srazil do branky hostující obránce Givet. Několik velkých šancí pak vychytal brankář Robinson, ale ani bývalá anglická jednička nedokázala odolat domácímu náporu ve druhém poločase, ve kterém Blackburn ještě čtyřikrát inkasoval.

Dvě trefy si připsal Lampard, jednou skórovali Essien a Drogba. Útočník Pobřeží Slonoviny dal už osmý ligový gól a dotáhl se v tabulce střelců na vedoucí duo Bent - Torres. Chelsea, v jejíž bráně vychytal čtvrté ligové čisté konto Petr Čech, navázala na středeční výhru 4:0 nad Atlétikem Madrid v Lize mistrů a doma ještě neztratila ani bod.

Další londýnský klub Tottenham naopak prohrál se Stoke na svém hřišti 0:1 a může přijít o třetí místo v tabulce. První vítězství "Hrnčířů" na trávníků soupeře v této sezoně zařídil čtyři minuty před koncem střídající záložník Whelan.

Sunderland vítězství nad Liverpoolem nepotvrdil

Poprvé v sezóně doma ztratilo body Burnley, které na svém stadiónu Turf Moor podlehlo 1:3 Wiganu. Domácí začali dobře a už od 4. minuty vedli zásluhou útočníka Fletchera. Hostující kolumbijský forvard Rodalegga ale už za sedm minut vyrovnal a na začátku druhé půle svou druhou trefou skóre otočil. Pojistku pro Wigan přidal v závěru obránce Boyce.

Aston Villa remizovala na hřišti nováčka Wolverhamptonu 1:1. Nenavázala tak na domácí výhru nad Chelsea z minulého víkendu. První branka padla na stadiónu Molineux až v 79. minutě, kdy rychlou akci hostů zakončil svým pátým ligovým gólem nejlepší střelec "Villans" Agbonlahor. Domácí vyrovnali už za čtyři minuty zásluhou proměněné penalty útočníka Ebankse-Blakea.

Minulé vítězství nad Liverpoolem nezopakoval ani Sunderland, který prohrál 1:2 v Birminghamu. Domácím, kteří výhrou přerušili třízápasovou sérii bez bodu, zařídili dvoubrankový náskok obránce Ridgewell a skotský útočník McFadden. Hosté v závěru jen snížili po vlastní brance dalšího defenzivního fotbalisty Danna.

Anglická fotbalová liga - 10. kolo:
Wolverhampton - Aston Villa 1:1 (83. Ebanks-Blake z pen. - 79. Agbonlahor), Birmingham - Sunderland 2:1 (38. Ridgewell, 48. McFadden - 81. vlastní Dann), Burnley - Wigan 1:3 (4. Fletcher - 11. a 52. Rodallega, 76. Boyce), Hull - Portsmouth 0:0, Tottenham - Stoke 0:1 (86. Whelan), Chelsea - Blackburn 5:0 (48. a 59. z pen. Lampard, 20. vlastní Givet, 52. Essien, 64. Drogba).

Reklama

Související témata: