Hlavní obsah

Liverpool ukončil své trápení výhrou nad Manchesterem United

LIVERPOOL

Fotbalisté Liverpoolu se vymanili z krize v pravý čas a v 10. kole anglické ligy porazili obhájce titulu Manchester United 2:0. Po předchozích čtyřech porážkách domácí hráči na Anfield Road předvedli bojovný výkon, který gólem korunovali španělský kanonýr Fernando Torres a v závěru po brejku David Ngog.

Článek

Manchester v lize prohrál poprvé po osmi zápasech a zůstal v tabulce na druhém místě za Chelsea, která ho v sobotu přeskočila.

Oba rivalové končili zápas v deseti. Hosté přišli v 89. minutě o obránce Nemanju Vidiče, který nedovoleně zastavil Dirka Kuijta. Vzápětí mohl přesto Manchester vyrovnat, ale Antonio Valencia trefil břevno. V nastaveném čase dostal červenou kartu také Javier Mascherano za faul na Edwina Van der Sara. Poté utekl Ngog a druhým gólem zpečetil výhru Liverpoolu, která vylepšila pozici kouče Rafaela Beníteze.

"Bylo to pro nás velmi důležité vítězství. Potřebovali jsme vyhrát, abychom zůstali v boji o titul," uvedl autor vítězného gólu Torres, který hrál kvůli problémům s třísly pod injekcemi proti bolesti. Jeho gól pomohl Liverpoolu ukončit nejdelší neúspěšnou sérii za posledních 22 let. V případě prohry by si připsal pátou porážku za sebou poprvé od roku 1953.

Naopak trenér Manchesteru Alex Ferguson byl z výkonu svých svěřenců hodně rozladěný. "Byl to od nás špatný výkon. Nezvládli jsme atmosféru zápasu. Liverpool byl lepší a vytvořil si více šancí, proto si výhru zaslouží," pochválil soupeře.

Nedařilo se ani druhému týmu z Manchesteru. City doma vedli nad Fulhamem již 2:0 po gólech Lescotta a Petrova, ale hosté rychle odpověděli a brankami Duffa a Dempseyho srovnali na konečných 2:2. Všechny čtyři góly od sebe dělilo 15 minut. Pro Manchester City to byla třetí remíza v řadě.

O dvoubrankové vedení přišel i Arsenal, který v londýnském derby na hřišti West Hamu ovládl první půli a vedl po gólech Van Persieho a Gallase. Jenže po změně stran domácí vydřeli bod. Arsenal, kterému chyběl zraněný Tomáš Rosický, ztrácí na třetím místě pět bodů na vedoucí Chelsea.

West Ham se v závěru pokusil i v deseti po vyloučení Parkera o vítězství, které by bylo jeho prvním od úvodního kola. Arsenal však třetí inkasovanou branku nedovolil, a tak West Ham z posledních osmi zápasů jen třikrát remizoval. V závěrečné minutě u toho byl na hřišti i Radoslav Kováč.

Anglická fotbalová liga - 10. kolo:
Bolton - Everton 3:2 (16. Lee, 27. G. Cahill, 86. Klasnič - 32. Saha, 55. Fellaini), Liverpool - Manchester United 2:0 (65. Torres, 90.+6 Ngog), Manchester City - Fulham 2:2 (53. Lescott, 60. Petrov - 62. Duff, 68. Dempsey), West Ham United - Arsenal 2:2 (74. C. Cole, 80. Diamanti z pen. - 16. Van Persie, 37. Gallas).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články