Hlavní obsah

Manchester postoupil do čtvrtfinále Carling Cupu

LONDÝN

Fotbalisté Manchesteru United porazili ve 4. kole Carling Cupu druholigové Barnsley 2:0 a částečně tak odčinili prohru s Liverpoolem v posledním utkání Premier League. O branky Rudých ďáblů se postarali Welbeck a Owen.

Foto: Phil Noble, Reuters

Danny Welbeck z Manchesteru United (vpravo) v souboji o míč s Robem Kozlukem z Barnsley.

Článek

Skóre zápasu otevřel už v šesté minutě hlavičkou po centru z rohového kopu Welbeck. Ve druhé půli přidal další branku po sólové akci Owen, jenž nastoupil v základní sestavě. Někdejší anglický reprezentant obehrál jednoho z obránců aktuálně dvacátého týmu druhé ligy a střelou ke vzdálenější tyči rozradostnil hostující fanoušky podruhé.

Jedinou nepříjemnou zprávou pro Sira Alexe Fergusona byl zákrok Garryho Nevilla v 63. minutě, za který viděl kapitán týmu červenou kartu. Domácí si v přesilovce dokázali vypracovat několik brankových příležitostí, které se jim ale nepodařilo využít.

Ve čtvrtfinále jsou také fotbalisté Portsmouthu, kteří si po mizerném vstupu do sezóny vylepšují renomé alespoň v Carling Cupu. V úterním utkání porazili Stoke přesvědčivě 4:0. O dvě branky se postaral Piquionne.

Portsmouth a Tottenham jdou dál

O jeden gól víc než Portsmouth dokázali vstřelit svému soupeři hráči Blackburnu. Sami inkasovali v sobotním utkání pět gólu od Chelsea a nasázeli stejný počet branek Peterboroughu, nad kterým zvítězili 5:2. Hned dva góly dosáhli domácí fotbalisté z pokutových kopů.

Do další fáze soutěže postupují také fotbalisté Tottenhamu, kteří dali zapomenout na porážku od Stoke. Na White Hart Lane si totiž hráči Spurs vyšlápli na Everton, který porazili 2:0 po brankách Huddlestonea a Keanea.

V duelu mezi Sunderlandem a Aston Villou nepadla žádná branka. Tu nepřineslo ani prodloužení a o postupujícím tak musely rozhodnout až pokutové kopy. Za Aston Villu byli úspěšní Carew, Collins a Young a zajistili svému týmu postup.

Carling Cup - 4. kolo:
Barnsley - Manchester United 0:2 (6. Welbeck, 59. Owen), Portsmouth - Stoke 4:0 (17. a 59. Piquionne, 55. Webber, 81. Kanu), Blackburn - Peterborough 5:2 (4. Pedersen, 45. Reid z pen., 57. Salgado, 72. McCarthy, 74. Kalinic z pen.), Tottenham - Everton 2:0 (31. Huddlestone, 57. Keane), Sunderland - Aston Villa 0:1 po pen.

Reklama

Související témata: