Hlavní obsah

Liverpool v Carling Cupu končí, vyřadil ho Arsenal

LONDÝN

Fotbalisté Arsenalu zvítězili ve čtvrtém kole Carling Cupu na vlastním stadiónu nad Liverpoolem 2:1 a postoupili do čtvrtfinále. Liverpool v soutěži končí. V sestavě londýnského celku chyběl Tomáš Rosický. Do dalších bojů postupují i Chelsea, která si i bez Petra Čecha v brance poradila s Boltonem, a Manchester City.

Foto: Kieran Doherty, Reuters

Fran Merida z Arsenalu se raduje z branky do sítě Liverpoolu.

Článek

Do vedení šli fotbalisté Arsenalu v 19. minutě. K míči se na pravém rohu pokutového území dostal Fran Merida a pohlednou střelou od tyče překonal náhradního gólmana Liverpoolu Cavalieriho. Svěřenci Rafaela Beníteze však s odpovědí příliš dlouho nečekali. O sedm minut později se totiž výstavní střelou prezentoval Emiliano Insua.

O tom, že do čtvrtfinále soutěže postoupí Arsenal, rozhodli domácí fotbalisté pět minut po začátku druhé půle. Merida vyslal do pokutového území soupeře Nicklase Bendtnera, jenž se dokázal prosadit přes bránícího hráče a poslat míč pod břevno. Arsenal zvítězil 2:1.

Do stejné fáze postoupili také fotbalisté Chelsea, kteří porazili Bolton. Do branky se na Stamford Bridge postavil Henrique Hilário, který zastoupil Petra Čecha. Blues zvítězili 4:0. O góly se postarali Kalou a Malouda v prvním poločase a Deco a Drogba v půli druhé.

Po postupu Manchesteru United se do další fáze probojovali i fotbalisté dalšího týmu z Manchesteru - City. Svěřenci Marka Hughese porazili druholigový Scunthorpe vysoko 5:1.

Carling Cup, 4. kolo:
Arsenal - Liverpool 2:1 (19. Merida, 50. Bendtner - 26. Insua), Chelsea - Bolton 4:0 (15. Kalou, 26. Malouda, 68. Deco, 90. Drogba), Manchester City - Scunthorpe 5:1 (3. Ireland, 38. Santa Cruz, 56. Lescott, 71. Tevéz, 77. Johnson - 26. Forte).

Reklama

Související témata: