Hlavní obsah

VIDEO: Měla to být penalta, zlobil se Aquilani po prohře Liverpoolu

LONDÝN

Za Liverpool nastoupil poprvé od svého přestupu z AS Řím a už mohl být jednou z hlavních postav zápasu. To by mu ale musel rozhodčí Alan Wiley dát za pravdu a odpískat v utkání 4. kola Carling Cupu penaltu proti Arsenalu v závěrečně fázi utkání. To se ale nestalo a Liverpool byl ze soutěže vyřazen.

Foto: Kieran Doherty, Reuters

Alberto Aquilani z Liverpoolu (vpravo) střílí na branku Arsenalu ve 4. kole Carling Cupu.

Článek

Trnem v oku italského fotbalisty je situace ze samotného závěru zápasu. Liverpool již prohrával 1:2 a potřeboval vyrovnat. K Aquilanimu se snesl míč ze vzduchu, Ital se do něj položil a nůžkami je parádně trefil. Plachtící míč však trefil ruce obránce Senderose, jenž stál v pokutovém území. Sudí Wiley však pouze zakroutil hlavou a hrálo se dál. Reds se i přes narůstající tlak branku vstřelit nepodařilo.

Trenér Liverpoolu Rafael Benítez, kterého z nepříjemných úvah o setrvání na lavičce Liverpoolu vytrhla výhra nad Manchesterem United v předchozím kole Premier League, si nechal celou situaci vyložit od samotného Aquilaniho. „Řekl mi, že to měla být penalta,“ mrzelo španělského trenéra.

„Mnohem horší ale pro mě je, že jsme prohráli,“ řekl vzápětí. „Ale zápas mi ukázal několik pozitiv. A Aquilani byl jedním z nich,“ dodal na adresu hráče, který v letní přestávce přišel z AS Řím za 20 miliónů liber, ale do prvního soutěžního zápasu vyběhl až ve středu. „Mohl to pro něj být skvělý start, kdyby se mu podařilo vykoledovat si penaltu. Když se snažíte co nejvíce umíte, fanoušci to ocení,“ prohlásil.

Aquilani má špatnou fyzickou kondici

„Doufám, že bude mít v budoucnosti více štěstí. Potřebuje ještě zapracovat na fyzické kondici. Jednou by mohl být důležitým hráčem, ale nesmíme na něj vyvíjet příliš velký tlak. V sobotu (na hřišti Fulhamu - pozn. red.) v základní sestavě ještě nenastoupí. Bylo by to příliš brzy,“ dodal.

Arsenalu se podařilo postoupit do čtvrtfinále Carling Cupu posedmé v řadě. Wenger podobně jako v minulých letech poslal do zápasu mladé hráče, kteří se do sestavy týmu v zápasech Premier League či Ligy mistrů dostávají jen zřídkakdy. Jejich výkon francouzského lodivoda nadchl. „Byl to zápas té nejvyšší kvality,“ chválil Wenger.

Jedním z nejaktivnějších hráčů byl Fran Merida. První gól vstřelil a druhý připravil pro Nicklase Bendtnera. „Toto je přesně důvod, proč jsem nechtěl, aby šel pryč na hostování. Je to velice kvalitní hráč, který přišel z dobré fotbalové školy (Merida je odchovancem Barcelony - pozn. red.),“ prohlásil na adresu Maridy, o jehož služby se v létě zajímalo Levante.

„Systém Arséna Wengera založený na mladých hráčích funguje. Dnes večer jsme to dokázali. Hráli jsme stejně dobře, jako kdybychom byli v prvním týmu a to je pro Arsenal jedině dobře,“ prohlásil na adresu svého trenéra osmnáctiletý mladíček Aaron Ramsey, který na sebe upozornil v loňském roce právě v zápasech Carling Cupu.

Reklama

Související témata: