Hlavní obsah

David Villa je blízko přestupu do Manchesteru United

VALENCIE

Už jen malý krůček zbývá k tomu, aby španělský útočník David Villa přestoupil z Valencie do anglického Manchesteru United. Šéf týmu z Pyrenejského poloostrova prohlásil, že finanční situace nedovolí klubu udržet Villu i v dalších letech a Alex Ferguson je se svým Manchesterem nejvážnějším kandidátem na zisk dravého útočníka. Skot by navíc do svého kádru rád získal i záložníka Davida Silvu.

Foto: Francisco Bonilla, Reuters

David Villa z Valencie (uprostřed) oslavuje branku.

Článek

O oba fotbalisty byla velká sháňka už v letním přestupovém období, zájemci však neuspěli. „Skvělá práce našeho týmu byla, že se nám podařilo udržet všechny hráče během léta, ale naše ekonomická situace zůstává vážná,“ citoval Daily Mirror ředitele Valencie Fernanda Gomeze.

„Nastala doba, kdy je jasné, že tuto situaci už dlouho neudržíme a budeme ji muset řešit. Možná proto budeme muset prodat Villu,“ dodal Gomez.

O talentovaného útočníka se zajímají nejvěhlasnější týmy Evropy včetně Barcelony a Manchesteru United. A právě anglický celek se zdá být nejvážnějším kandidátem na koupi sedmadvacetiletého útočníka.

Od svěřenců Sira Alexe Fergusona totiž v létě odešli jak Carlos Tevéz, tak Cristiano Ronaldo, za které tým z Old Trafford utržil nemalé peníze. Do Manchesteru přišel Michael Owen, který doplňuje útočnou trojici společně s Dimitarem Berbatovem a Waynem Rooneym.

Ostatní útočníci příliš prostoru nedostávají, zejména kvůli svému nízkému věku. Ferguson navíc o Villu stojí a financí by na jeho koupi měl mít dost. Vždyť za Ronalda utržil 80 miliónů liber. Anglická média navíc spekulují o tom, že si Valencia řekne za Villu okolo 40 miliónů.

Kouč z Old Trafford by však rád přivedl i spoluhráče Villy Davida Silvu, který by měl posílit záložní řadu. V té má Ferguson sice největší zkušenosti v Giggsovi či Scholesovi, oba však dostávají čím dál tím méně prostoru a jejich kariéra brzy skončí.

Reklama