Hlavní obsah

Adebayor je jako slon v porcelánu. Opět rozvířil spor s Arsenalem

LONDÝN

Útočník fotbalového Manchesteru City Emmanuel Adebayor má potíže s udržením jazyku za zuby. Poté, co trochu vybledly vzpomínky na jeho kontroverzní chování ze zápasu s Arsenalem, prohlášeními v médiích znovu rozfoukává dýmající spor s bývalým klubem.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Fotbalový útočník Manchesteru City Emmanuel Adebayor

Článek

Kabinu londýnského Arsenalu nejspíše pořádně nadzvedl Adebayorův rozhovor pro televizní stanici CNN, kde se vrátil k incidentu ze vzájemného zápasu, v němž přišlápl kopačkou tvář bývalého partnera z útoku Robina van Persieho. Tožský reprezentant v televizi uvedl, že se okamžitě po zápase omluvil.

„Potkal jsem Robina v tunelu a hned jsem se mu omlouval. Promiň, nechtěl jsem, řekl jsem mu. On mi na to odvětil, že je to v pohodě,“ prohlásil Adebayor. Jeho nejnovější verze celého příběhu je ovšem v ostrém rozporu s naštvanou Van Persieho reakcí po zápase. A Nizozemcův pohled na incident se nezměnil ani s odstupem času. „Osobně jsem žádnou omluvu neslyšel, neomluvil se mi ani pak, nyní už nic takového ani neočekávám,“ opakoval pro britský Mirror již s chladnou hlavou.

Ve stejném utkání navíc Adebayor přeběhl po své trefě celé hřiště a slavil gól tváří v tvář fanouškům Arsenalu, aby se jim vysmál. Jeho chování vyprovokovalo v hledišti násilnosti, které vyústily zraněním jednoho z pořadatelů. Za oba incidenty si útočník vykoledoval tresty od fotbalové disciplinárky.

Arsenal poslední Adebayorův výrok zatím přechází s důstojným mlčením, uvádí Mirror. Podle listu se kabina nehodlá pustit do války slov, místo toho se chtějí Kanonýři někdejšímu spoluhráči pomstít gólovou nadílkou do sítě City v ligové odvetě, která se odehraje v dubnu příštího roku na stadiónu Emirates.

Reklama

Související témata: