Hlavní obsah

Majitel Chelsea Abramovič zaplatil za oběd s přáteli 800 000 Kč

Ruský miliardář a majitel fotbalové Chelsea Roman Abramovič ukázal, že navzdory celosvětové hospodářské krizi si dokáže užívat života. Za oběd s několika přáteli prý v newyorské restauraci zaplatil 47 000 dolarů, v přepočtu více než 800 000 korun. Napsal to list Daily Mail.

Foto: Archiv

Roman Abramovič (vlevo) s rodinou

Článek

Třiačtyřicetiletý někdejší čukotský gubernátor obědval v jedné z předních italských restaurací v New Yorku se svou přítelkyní Darjou Žukovovou, šestnáctiletým synem a třemi obchodními partnery. Jedli prý lanýže, telecí, mořské plody a těstoviny, z vinného lístku si pak objednali nejdražší vína a šampaňské.

"Bylo jasné, že spíše než na cenu hleděli na to, aby výběr byl znamenitý," prozradil majitel restaurace Nello Balan, který na památku dostal fotbalový míč. Přitom když přicházeli do restaurace, vypadali prý jako běžní návštěvníci v ležérním oblečení.

"Kdybyste nevěděli, o jaké jde boháče, určitě byste jim nevěnovali druhý pohled. Vypadali jako normální newyorští turisté," prohlásil jiný návštěvník restaurace.

Abramovičovo jmění se před vypuknutím ekonomické krize odhadovalo až na 23 miliard dolarů (nyní asi 414 miliard korun), ale od loňska prý přišel nejméně o dvě pětiny svého majetku.

Reklama

Související témata: