Hlavní obsah

Rosický je zpátky, proti Alkmaaru však ještě za Arsenal nenastoupí

dos, ocSport.cz

Zranění „Malého Mozarta“ tentokrát opravdu netrvalo dlouho. Fotbalista Tomáš Rosický po problémech s kolenem už zase trénuje se svým Arsenalem. Český reprezentant se zranil v půlce října v utkání s Birminghamem a od té doby nehrál. Do středečního zápasu Ligy mistrů s Alkmaarem ještě nezasáhne, kouč Wenger s ním však už pro další duely počítá.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

Tomáš Rosický (druhý zleva) už trénuje se spoluhráči z Arsenalu.

Článek

Po zranění Milana Baroše se alespoň další hvězda fotbalové reprezentace vrací na trávník. Tomáš Rosický znovu začal trénovat s Arsenalem, který se připravuje na středeční utkání Ligy mistrů s Alkmaarem. „Tomáš zůstane s mužstvem i v den utkání, ale na to, aby nastoupil, je ještě přece jen příliš brzy. Ale každopádně už je zase s námi,“ oddechl si Arsene Wenger, kouč londýnských Kanonýrů.

Rosický kvůli zranění vynechal první zápas v Alkmaaru a dvě ligová utkání s West Hamem a Tottenhamem. Wenger na jeho návrat toužebně čeká, protože jak už se stalo nepříjemnou tradicí, jeho tým sužují početná zranění. Nově na marodku přibyli Gael Clichy a Nicklas Bendtner. Oba mohou podle prvních odhadů chybět až měsíc.

Francesc Fabregas (vlevo) a Tomáš Rosický na tréninku Arsenalu.foto: ČTK/AP/Alastair Grant

„Ano, máme i špatné zprávy. Přišli jsme o Bendtnera, jehož zranění je docela vážné, a také o Clichyho, který má problémy se zády,“ konstatoval smutně Wenger.

Počítat zatím nemůže třeba ani s Theo Walcottem. „Také on si zranil koleno a již několikrát se vrátil na hřiště později než se původně zdálo,“ připomněl Wenger, který má v kolonce marodka také další jména: Eduardo, Nasri, Fabianski, Wilshere, Traore, Denilson či Djourou.

Reklama

Související témata: