Hlavní obsah

Rosický asistoval v posledních dvaceti minutách u vysoké výhry Arsenalu

PRAHA

Při vysoké výhře Arsenalu na trávníku Wolverhamptonu asistoval ve 12. kole anglické Premier Laegue i Tomáš Rosický. V dresu Kanonýrů hrál posledních dvacet minut a se spoluhráči se radoval z vítězství 4:1. Arsenalu ovšem vydatně napomohli domácí hráči, neboť Zubar a Craddock se dali v prvních pětatřiceti minutách vlastní góly. O další se za Arsenal postarali Fabregas a Aršavin.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Tomáš Rosický v dresu Arsenalu

Článek

První branku si na stadionu Molineux ve 28. minutě vstřelil po rohovém kopu do vlastní branky stoper Zubar, na kterého dotíral útočník Eduardo. Chorvatský reprezentant měl prsty i v druhé brance, když jeho lob přizvedl mimo dosah domácího brankáře tentokrát obránce Craddock. První poločas zakončil třetí trefou z povedené akce španělský kapitán Arsenalu Fábregas. Čtvrtou branku hostů zařídil v 66. minutě Aršavin, jenž poslal do branky gólmanem odražený míč. Čestného úspěchu se domácí dočkali minutu před koncem, kdy Craddock zamířil hlavou na druhý pokus už do správné branky.

Záložník Tomáš Rosický přišel na hřiště v 71. minutě a tři minuty před koncem se dostal do slibné šance, ze které svou oblíbenou "šajtlí" přestřelil branku.

Manchester City remizoval s nováčkem Burnley 3:3, popáté za sebou v domácí soutěži uhrál jen nerozhodný výsledek a klesl na šestou pozici. Hosté získali první bod na hřišti soupeře. V dramatickém utkání začalo lépe Burnley, které si zásluhou gólů Alexandera a Fletchera vypracovalo během půl hodiny dvoubrankové vedení. Domácí snížili na konci prvního poločasu po trefě záložníka Wrighta-Phillipse a po přestávce otočili vývoj utkání, když se během dvou minut trefili stoper Touré a útočník Bellamy. Těsné vedení ale neudrželi a cenný bod zajistil hostům tři minuty před koncem střídající McDonald.

Na čtvrté místo se vrátil Tottenham, který porazil Sunderland 2:0 a po dvou ligových prohrách za sebou opět naplno bodoval. První branku zařídil už ve 12. minutě kapitán Keane, který zblízka nadvakrát překonal gólmana. Aktivní Sunderland měl největší šanci na vyrovnání v 52. minutě, ale jeho nejlepší střelec Bent neproměnil penaltu a devátý ligový gól v sezoně proti svému bývalému zaměstnavateli nepřidal. Vedení domácích pojistil v 68. minutě záložník Huddlestone, jehož povedená střela se odrazila od břevna za brankovou čáru.

Vítězství se dočkala i momentálně pátá Aston Villa, která deklasovala Bolton 5:1. V prvním poločase, který skončil jen těsným rozdílem 2:1, se trefili domácí ofenzivní hráči Young a Agbonlahor. Za hosty snížil prvním ligovým gólem v sezoně útočník Elmander. Druhý poločas ovládl birminghamský celek, za který se postupně prosadili útočník Carew, záložník Milner a obránce Cuellar.

Největší šlágr 12. kole Premier League mezi Chelsea a Manchester United je na programu v neděli od 17 hodin..

Premier League - 12. kolo:
Aston Villa - Bolton 5:1 (2:1), 5. Yong, 43. Agbonlahor, 53. Carew, 72. Milner, 76. Cuellar- 45. Elmander, Blackburn - Portsmouth  3:1(0:1), 53. Roberts, 73. Nielsen - 15. O´Hara, Manchester City - Burnley 3:3 (1:2), 43. Pihillips, 55. Toure, 58. Bellamy - 19. Alexander z pen., 29. Fletcher, 87. McDonald, Tottenham - Sunderland 2:0 (1:0), 12. Keane, 68. Huddlestone, Wolverhampton - Arsenal 1:4 (0:3), 89. Craddock - 28. Zubar, 35. Craddock (pba góly vlastní), 45. Fabregas, 66. Aršavin.

Reklama

Související témata: