Hlavní obsah

Čech udržel čisté konto i proti Manchesteru, Chelsea zvítězila brankou Terryho

LONDÝN

Fotbalisté Chelsea porazili ve šlágru 12. kola anglické Premier League Manchester United 1:0. O jedinou branku zápasu se na Stamford Bridge postaral kapitán Blues John Terry. Chelsea si upevnila vedení v anglické lize, na Manchester už má náskok pěti bodů. Petr Čech udržel čisté konto v Premier League potřetí v řadě.

Foto: Kieran Doherty, Reuters

Radost fotbalistů Chelsea Salomona Kaloua (vpravo) a Franka Lamparda z gólu.

Článek

První poločas vyšel lépe hostujícímu Manchesteru. Držel častěji míč na svých kopačkách, připsal si také více střeleckých pokusů. Ale ani jeden z nich Petra Čecha do problémů nedostal. Rudí ďáblové se totiž o střelbu pokoušeli zejména zpoza pokutového území. Vyložené šance se diváci na Stamford Bridge nedočkali, nejvážnější byla střela Rooneyho z úhlu. Český brankář ale zasahovat nemusel, balón skončil na boční síti.

Ve druhé části se hra vyrovnala a růžky začali vystrkovat i domácí. V 51. minutě si Čechův výkop pohotově zpracoval Drogba, následný střelecký pokus se mu ale nepodařil. O deset minut později se o skórování marně pokoušel Lampard, Van der Sar jeho pokus zlikvidoval.

Čecha zaměstnával hlavně Rooney

Na druhé straně byl nejaktivnějším ofenzivním hráčem Rooney. Poprvé anglický reprezentační útočník pálil po přiťuknutí Valencii, míč však prolétl jen těsně vedle Čechovy levé tyče. Hned o minutu později musel být reprezentační gólman ostražitější. Další Rooneyho pokus musel Čech vytáhnout na rohový kop.

Dvacet minut před koncem utkání nakopl obránce Manchesteru Evans Drogbu do hrudi. Útočník Pobřeží slonoviny se dlouho svíjel na hřišti. Když se mu však podařilo vstát a odcházel za doprovodu lékařů mimo hřiště, uviděl od rozhodčího žlutou kartu za domnělý faul.

Rozzlobený trenér Carlo Ancelotti si chtěl nechat celou situaci vysvětlit, ale u rezervního sudího nepochodil. Rozmrzelost mu však dlouho nevydržel. V 76. minutě šel totiž jeho tým do vedení. Frank Lampard nacentroval z levé strany ze standardní situace, míč prodloužil kapitán Terry, který hlavou rozradostnil domácí fanoušky.

Chelsea si po vítězství upevnila první místo v Premier League, na obhájce trofeje Manchester United už mají svěřenci Carla Ancelottiho náskok pěti bodů.

Premier League, 12. kolo:
Chelsea - Manchester United 1:0 (76. Terry), Hull - Stoke 2:1 (62. Olofinjana, 90.+1 Vennegoor of Hesselink - 29. Etherington), West Ham United - Everton 1:2 (65. vlastní Hibert - 27. Saha, 64. Gosling), Wigan - Fulham 1:1 (14. Boyce - 39. Dempsey z pen.).

Reklama

Související témata: