Hlavní obsah

VIDEO: Zase nás rozhodčí poškodili, rozčiluje se Ferguson

LONDÝN

Evergreenem letošní sezóny Premier League se stala nespokojenost kouče Manchesteru United Alexe Fergusona po každém zápase, v němž jeho ovečky ztratí body. Vinu totiž podle skotského trenéra vždy nese rozhodčí. V nedělním zápase 12. kola Manchester podlehl na Stamford Bridge Chelsea 0:1 a Ferguson opět nadává na muže s píšťalkou. Tentokrát však má k nespokojenosti několik důvodů...

Foto: Murad Sezer, Reuters

Trenér Manchesteru United Alex Ferguson

Článek

Fergusonovy výtky by jistě padly na úrodnější půdu, kdyby si v letošním ročníku anglické nejvyšší soutěže nevydobyl pozici nespokojeného kohoutka, který kokrhá vždy, když jeho tým nezíská tři body. Nejdříve naříkal po remíze se Sunderlandem, poté po prohře s Liverpoolem. Sudího Wileyho osočil z nedostatku fyzické připravenosti, rozhodčí Marriner prý podlehl atmosféře na Anfield Road. Dalším v řadě je Martin Atkinson, který rozhodoval nedělní zápas jeho svěřenců proti Chelsea.

Patnáct minut před koncem zápasu fauloval v levé části hřiště na obranné půlce Fletcher Ashley Colea a Atkinson nařídil standardní situaci. A to je první okamžik, proti kterému Ferguson zbrojí. „Bylo jasné, že Darren Fletcher získal míč čistě. Colea se ani nedotkl. On jenom vyskočil do vzduchu,“ rozčiloval se po utkání.

Nemohl nic vidět

„Pozice rozhodčího na hřišti, při níž o tomto zákroku rozhodoval, byla absolutně směšná. Nemohl tam odtud nic vidět! Hráči Chelsea mu jasně stáli ve výhledu. Bylo to špatné rozhodnutí. Opravdu bylo,“ přesvědčoval novináře.

K míči přistoupil Frank Lampard, centrem našel Johna Terryho, jenž vstřelil jediný gól utkání. Tak jednoduché to ale nebylo. Na Terryho hlavičku totiž reagoval ještě Didier Drogba, jenž sice míč nezasáhl, ale svým pohybem zmátl gólmana Edwina Van der Sara. A útočník z Pobřeží slonoviny stál v momentě Terryho střely za obrannou linií United.

Ferguson navíc viděl i nedovolený zákrok Drogby, jenž několik minut předtím viděl žlutou kartu. Za co, to asi neví ani on sám. Zadák Rudých ďáblů Evans ho nakopl do hrudníku, že se Drogba dlouhou dobu svíjel v křečích na trávníku. Forvard Chelsea se však vrátil na hřiště a při gólové situaci už hrál důležitou úlohu, když podle Fergusona fauloval. „Drogba stáhl Browna k zemi. Ten gól rozhodně neměl platit,“ vysvětloval Skot.

Ztratili jsme víru v rozhodčího

Chelsea nakonec zvítězila kvůli této diskutabilní brance, což Fergusona štve o to více. „Ale co můžeme dělat? Nic. Někdy ale člověk ztratí víru v rozhodčího. Proto se s ním hráči pustili do debat a to bylo také špatné,“ objasňoval i žlutou kartu pro Rooneyho, který po gólu Terryho protestoval nejvehementněji.

„Celý zápas jsme ve hře dominovali, měli jsme skvělé šance k tomu, abychom zápas vyhráli. Ale žádné jsme nevyužili a to je důvod, proč jsme selhali. Hráli jsme dobře a byli jsme lepším týmem,“ stojí si za svým Ferguson, jehož tým na vedoucí Chelsea ztrácí po nedělní porážce pět bodů.

Jeho názor kouč vítězného týmu Carlo Ancelotti nesdílí. „Myslím, že to byl těžký zápas pro oba týmy. Ve středu hřiště nebyl žádný prostor, bylo velmi obtížné vytvořit si nějakou šanci ke skórování. My jsme ale udělali to, co jsme museli - porazili jsme velmi dobrý tým, našeho největšího soupeře,“ těšilo italského trenéra na lavičce Chelsea.

„Máme teď pětibodový náskok, ale víme, že sezóna bude ještě dlouhá. Tuhle vítěznou atmosféru si musíme udržet i nadále,“ krotí nadšení fanoušků ze Stamford Bridge Ancelotti, jehož tým už letos porazil i Liverpool. Duel s Arsenalem však Ancelottiho svěřence teprve čeká. Kanonýři přivítají Chelsea v neděli 29. listopadu a vše nasvědčuje tomu, že by se mohli po dlouhé době střetnout také čeští reprezentanti Tomáš Rosický a Petr Čech. Rosický se totiž vrací po další zdravotní lapálii, Čech má na svém kontě tři zápasy s nulou v řadě.

Více sportovních videí najdete na www.sportstream.cz.

Reklama

Související témata: