Hlavní obsah

VIDEO: Čech si mne ruce, že čistým kontem obral o body Manchester United

LONDÝN

Potřetí v řadě v anglické nejvyšší soutěži vychytal fotbalový brankář Chelsea Petr Čech čisté konto. Tentokrát se reprezentačnímu gólmanovi povedlo zastavit ataky Rooneyho a spol. a Chelsea tak před domácími fanoušky zvítězila nad Manchesterem United 1:0. „Když nedáte body svým přímým konkurentům a naopak je o ně oberete, počítá se to dvojnásobně,“ těší Čecha, který má nyní v plánu léčit svá bolavá záda.

Foto: Gail Burton, ČTK/AP

Petr Čech v dresu Chelsea

Článek

Čech tak protáhl svou aktuální sérii neprůstřelnosti a celkově si připsal sedmé čisté konto v Premier League v letošní sezóně. „Když odehrajete zápas s nulou, je to vždy velikánská pomoc. Víte, že se můžete spolehnout na to, že vzadu neinkasujete a pak vám stačí dát jediný gól a je z toho vítězství.“ A přesně to se v neděli stalo. Jedinou branku zápasu vstřelil v 76. minutě Terry.

I proto si Čech pochvaloval, že zneškodnil všechny nebezpečné situace. Nejvíce se zapotil při střele Rooneyho bez přípravy. Musel se prolétnout vzduchem, aby míč bezpečně vyrazil na roh. „S výkonem jsem spokojený - vše, co jsem měl vyřešit, jsem vyřešil. Jak pro mě, tak pro Van der Sara to bylo velmi těžké utkání především kvůli koncentraci, kterou jsme si museli udržet,“ vysvětloval Čech. Většina hry se totiž odehrávala uprostřed hřiště, do zakončení se fotbalisté příliš často nedostávali.

Vítězíme nad konkurenty

"Pro fanoušky to na první pohled možná nebyla úplně atraktivní podívaná, ale ten zápas měl obrovské tempo, oba týmy do toho šly s naprosto maximálním nasazením. Na hřišti bylo kvůli tomu proto strašně málo místa na kombinaci a nějakou pěknou hru,“ přemítal Čech na svém oficiálním webu.

Podobně jako trenér Ancelotti, i Čech byl rád, že se letos daří Blues i v zápasech proti ostatním týmům z Velké čtyřky. Chelsea dobyla na vlastním stadiónu Liverpool a nyní i Manchesterem United. „Zápasy s největšími soupeři jsou obzvláště důležité. Když nedáte body svým přímým konkurentům a naopak je o ně oberete, počítá se to dvojnásobně. I když samozřejmě je třeba říci, že jsou důležité všechny zápasy a to, že porazíte Manchester, vám titul automaticky nevyhraje,“ ví Čech, jehož tým má v letošní sezóně v Premier League bilanci deseti výher a dvou proher.

Nejednoho fanouška určitě překvapilo, že se Čech neobjevil v nominaci na turnaj ve Spojených arabských emirátech. „Obrátil jsem se s prosbou na vedení nároďáku, protože mám drobné problémy se zády a rád bych je po doby pauzy doléčil. V klubu nás čeká ve zbytku sezóny nesmírně nabitý program a příštích 14 dní je vůbec poslední možností, jak se můžu dát do kupy,“ vysvětlil rodák z Plzně.

Jak si o víkendu vedli Bílkovi vyvolení
Brankáři
Petr Čech (Chelsea) - Především Rooneyho ve šlágru podzimu vychytal, čisté konto proti Manchesteru United udržel a položil základ k výhře 1:0.
Jaroslav Drobný (Hertha) - Je to stále dokola... Také proti Kolínu několik šancí vyřešil, jeden gól však dostal a poslední tým tabulky doma prohrál 0:1.
Tomáš Grigar (Teplice) - Nebyl až tak vytížený, jak by se na duel prvního se druhým slušelo, přispěl k výhře 1:0 nad Jablonecm.
Obránci
Roman Hubník (Sparta) - Hraje na Slovácku až v pondělí.
Ondřej Kušnír (Sparta) - Hraje na Slovácku až v pondělí.
David Limberský (Plzeň) - Hraje na Slavii až v pondělí.
David Rozehnal (Hamburk) - Hrál celý zápas, obraně však nedodal takovou jistotu, aby tým udržel v Hannoveru vedení. Zápas skončil 2:2.
Tomáš Sivok (Besiktas) - Hrál solidně, obhájce titulu pokračuje ve svém obrození a po výhře 2:0 v Trabzonu už je v tabulce třetí.
Jan Šimůnek (Wolfsburg) - V Hoffenheimu, kde jeho tým vyhrál 2:1, znovu nebyl ani na lavičce náhradníků.
Záložníci
Martin Fillo (Stavanger) - Norská liga už skončila, Viking v ní obsadil desátou příčku.
Mario Holek (Dněpropetrovsk) - Je zraněný, léčí si stehenní sval a asi se bude muset z reprezentace omluvit.
Mario Lička (Ostrava) - Ve vítězném duelu s Kladnem (2:0) tentokrát nebyl tak výraznou postavou jako v minulých kolech.
Marek Matějovský (Reading) - Odehrál celý zápas, v němž jeho tým doma jen remizoval 1:1 s posledním Ipswichem a klesl tak na sestupové třetí místo od konce...
Jaroslav Plašil (Bordeaux) - V Lille přišel na hřiště půl hodiny před koncem za bezgólového stavu, domácí nakonec lídra tabulky porazili 2:0.
Daniel Pudil (Genk) - Často střílel, jeho mužstvo nebylo horší, přesto nakonec doma prohrálo s vedoucím Anderlechtem 0:2.
Tomáš Rosický (Arsenal) - Hrál od 71. minuty a podílel se tak na výhře Kanonýrů ve Wolverhamptonu (4:1). Těsně před koncem měl šanci, ale svou vyhlášenou „šajtlí“ přestřelil.
Radek Šírl (Petrohrad) - Byl střídán až v 90. minutě a Zenit se po výhře 2:0 nad Grozným drží dvě kola před koncem na třetím místě ruské ligy.
Michal Švec (Heerenveen) - V Utrechtu hrál 81 minut a dočkal se výhry 3:2, po níž se jeho mužstvo znovu o chloupek posunulo ze sestupových vod.
Útočníci
Jan Blažek (Liberec) - Na své góly nenavázal, ztratil se v mizérii Slovanu a dočkal se s ním domácího debaklu 0:4 od Olomouce.
Adam Hloušek (Slavia) - Proti Plzni nastoupí až v pondělí.
Tomáš Necid (CSKA Moskva) - V Lize mistrů zazářil proti Manchesteru United, v lize však kvůli žlutým kartám chyběl a jeho tým podlehl mistrovské Kazani 0:2.
Michal Papadopulos (Heerenveen) - Kanonáda nekončí! V Utrechtu se trefil znovu dvakrát. Připsal si již šestý gól z posledních tří zápasů a osmý zásah v uplynulých sedmi duelech.
Václav Svěrkoš (Sochaux) - Měl šance, ale jeho mužstvo nestačilo doma na Lens (1:2).

Reklama

Související témata: