Hlavní obsah

VIDEO: Liverpool se topí v krizi a hráči se uchylují k podvodům

PRAHA

S fotbalovým týmem Liverpoolu to jde od desíti k pěti. Týmu z města Beatles se nedaří v Premier League ani milionářské Lize mistrů. Naposledy v pondělním utkání 12. kola anglické ligy byli Reds blízko prohře na domácí půdě s Birminghamem. V 71. minutě ale na Anfield Road nafilmoval pád ve vápně domácí Ngog a Gerrard z penalty vyrovnal na konečných 2:2.

Článek

Velká vlna kritiky se po utkání snesla na domácí výběr Liverpoolu, jemuž bylo vyčítáno, že se k lepšímu výsledku nedokáže propracovat jinak, než s pomocí podvodů a simulací. Fanoušci Birminghamu City nemůžou přijít na jméno hlavně útočníkovi Reds Davidu Ngogovi. Ten totiž ve vápně soupeře upadl, aniž by se ho záložník hostí Lee Carsley jakkoliv dotknul.

„Absolutně jsem se k němu nepřiblížil,“ líčil pro ESPN rozmrzelý Carsley. „Jsem si jistý, že Ngog má rodinu. Kdybych k ní po tomhle přišel domů já, cítil bych se trapně. Svým dětem má jít příkladem. Tohle byl ale zářný příklad podvodu,“ zlobil se pro deník The Sun Carsley. „Vím, že jsem se ho nedotknul a taky jsem to řekl rozhodčímu. Ať mě radši vyloučí, že by to pro mě bylo lepší,“ dodal.

Také trenér Birminghamu Alex McLeish si po utkání nebral servítky a domácího forvarda nařkl z toho, že celý pád zahrál. „Je to přesně tak a stává se to už celé roky,“ rozhořčil se v reakci pro BBC McLeish. „Rozhodčí Peter Walton neposoudil tuto situaci správně a až se podívá na opakovaný záběr, dá mi jistě za pravdu,“ dodal kouč hostů.

Pro Beníteze je bod málo

Zato trenér domácího výběru Benítez se inkriminovanou situací nechtěl příliš zabývat. O tom, že si jeho svěřenci zasloužili víc než jen výhru, byl ale přesvědčený. „Záznam jsem ještě neviděl, je ale možné, že to penalta nebyla,“ řekl po zápase kouč Reds.

Liverpoolu nastalá vypjatá atmosféra určitě k lepším výkonům nepřispěje. Svěřenci kouče Rafaela Beníteze mají jen teoretickou šanci postoupit do další fáze Ligy mistrů, v nejvyšší anglické lize pak Reds okupují až sedmou příčku s jedenáctibodovou ztrátou na vedoucí Chlelsea.

Další sportovní videa najdete na www.sportstream.cz

Reklama

Související témata: