Hlavní obsah

Nafukovací míč, který "porazil" Liverpool, se prodal za 411 liber

Nafukovací míč, který nedávno kuriózním gólem přispěl k vítězství fotbalistů Sunderlandu nad Liverpoolem, posloužil dobré věci. V charitativní internetové aukci se prodal za 411 liber (asi 12.000 korun).

Foto: Phil Noble, Reuters

Zklamaný brankář Liverpoolu Pepe Reina

Článek

Míč si ze zápasu odnesl fanoušek Liverpoolu Wayne Bate. Původně ho chtěl dát svému čtyřletému synovi, ale nakonec ho podle listu Sunday Sun věnoval nemocnici Alder Haye a ta ho prodala v aukci.

"Tohle jsem opravdu nečekala. Doufala jsem, že nám vydělá alespoň sto liber," řekla ekonomická manažerka nemocnice Christine Doneová. "Nevím, kdo za něj dal tolik peněz. Nejspíš fanoušci Evertonu nebo Pepe Reina," dodala.

Gumový míč se znakem Liverpoolu hodil před branku liverpoolského gólmana Reiny mladý fanoušek "Reds" a vzápětí se od něj odrazila střela útočníka Darrena Benta, který dal jediný gól zápasu.

Jméno kupce červeného nafukovacího míče nebylo zveřejněno, nevšední suvenýr však možná znovu změní majitele. Chce ho totiž získat anglické Národní fotbalové muzeum. "Je to jedna z nejkontroverznějších a nejzajímavějších věcí současného fotbalu," uvedla Sally Hawleyová, kurátorka sbírek, ve kterých je například míč z finále mistrovství světa v roce 1966 nebo originální trofej za triumf v Anglickém poháru.

Reklama

Související témata: