Hlavní obsah

Van Persieho zranění není tak vážné, vrátí se nejspíš za šest týdnů

Zranění nizozemského fotbalisty Robina van Persieho nakonec není tak vážné, jak se původně předpokládalo. Podrobné vyšetření ukázalo, že si z reprezentačního utkání s Itálií odnesl natržený vaz v pravém kotníku, a londýnskému Arsenalu by tak měl chybět zřejmě jen šest týdnů. Původně se přitom spekulovalo o několikaměsíční absenci.

Foto: Jerry Lampen, Reuters

Fotbalisté Arsenalu Robin van Persie (vlevo) a Cesc Fabregas se radují z branky.

Článek

"Pravděpodobně budu chybět čtyři až šest týdnů," uvedl Van Persie v neděli večer v rozhovoru pro nizozemskou televizi NOS. "Stalo se, ale neviděl bych v tom úmysl," dodal k zákroku obránce Juventusu Giorgia Chielliniho, který do něj v 10. minutě zápasu s Itálií ostře "zajel" a Van Persie musel být odvezen do nemocnice. Dokonce se spekulovalo o možné zlomenině kotníku, tu však vyšetření vyvrátilo.

Šestadvacetiletý Nizozemec tak bude Arsenalu mimo jiné chybět v důležitém derby s Chelsea. Je to výrazné oslabení i proto, že Van Persie měl v uplynulých týdnech velmi dobru formu, dokonce byl vyhlášen nejlepším hráčem Premier League za říjen. Se sedmi góly se řadí mezi nejlepší střelce anglické ligy, připsal si rovněž osm asistencí.

Reklama

Související témata: