Hlavní obsah

Prodejte mi Torrese a půjdu taky, tvrdí kouč Liverpoolu Benítez

PRAHA

Hodně krušné období prožívá nyní na lavičce tým Liverpoolu fotbalový kouč Rafael Benítez. Ten také poprvé přiznal, že pokud se mu s Reds nepodaří získat titul v Premier League, zváží svůj odchod od týmu. Španělský trenér už vůbec nechce slyšet o tom, že by měli vlastníci klubu prodat hvězdného útočníka Fernanda Torrese. „Prodejte ho a půjdu taky,“ vzkázal jim Benítez přes média.

Článek

Liverpool v roce 2005 vyhrál i díky Milanu Barošovi a Vladimíru Šmicrovi Ligu mistrů. Kouč Reds Benítez však otevřeně přiznává, že je pro něho cennější úspěch v Premier League. V nejvyšší anglické lize je to už dlouhých dvacet let, co se Liverpool radoval z prvenství. A podle vývoje v letošní sezóně to nevypadá, že by Gerrard a spol. měli tuto bilanci utnout.

„Každý, kdo mě zná, tak moc dobře ví, že chci vyhrát každou trofej a každý zápas,“ nechal se pro britský deník The Times slyšet Benítez. „Když se mě ale zeptáte, co preferuji, pak musím říct Premier League. Jestli se nám titul získat nepodaří, pak budu natolik zklamaný, že možná zvážím odchod,“ přiznal devětačtyřicetiletý kouč.

Nejde o konec světa

Tým z města Beatles se v lize po dvanácti odehraných zápasech nacházejí až na sedmé příčce a na vedoucí Chelsea ztrácí jedenáct bodů. Navíc se svěřenci trenéra Beníteze nachází v nezáviděníhodné formě, když v posledních devíti odehraných zápasech ve všech soutěžích dosáhli na vítězství jen v jednom jediném utkání. „Není jednoduché přijmout tuto situaci. Není to ovšem konec světa, musíme pokračovat dál,“ neklesá na mysli Benítez.

Sportovní stránka ovšem není jediná, která zkušenému španělskému stratégovi dělá vrásky na čele. Liverpool není v lehké pozici ani co se týče finančního zabezpečení. A tak není nereálné, že v případě dobré nabídky, kývnou američtí majitelé klubu na prodej i těch největších hvězd. Za jedním hráčem si ovšem Benítez bezmezně stojí. Tím nenahraditelným je pro něj útočník Fernando Torres. A podle trenérových slov je pětadvacetiletý forvard tudíž neprodejný.

Torrese se nevzdá

„Jsem si jistý, že k tomu nikdy nedojde,“ nemůže si ani s velkou mírou fantazie Benítez představit, že by Torrese některý z konkurenčních klubů koupil. „Jestli by se tak mělo stát, pak rezignuji,“ zapřísáhl se kouč Liverpoolu.

Reklama

Související témata: