Hlavní obsah

Kanonýr Rooney se klepe strachy před trenérem Capellem

MANCHESTER

Fotbalový pořízek Wayne Rooney vypadá, že má pro strach uděláno. Přesto se podsaditému útočníkovi Manchesteru United i anglické reprezentace rozklepou kolena, když do místnosti vstoupí reprezentační kouč Fabio Capello. Proslulý fén trenéra United Alexe Fergusona mu přitom tak těžkou hlavu nedělá...

Článek

Čtyřiadvacetiletý forvard přiznal deníku The Sun, že z Capella autorita doslova sálá. „Je to mix několika drobnějších věcí. Třeba způsob, jakým okolo vás projde, jak drží tělo, jak se na vás dívá. Hned je vám jasné, že s tímhle chlápkem nejsou žádné žerty,“ uvedl Rooney.

„Občas okolo vás projde, jako byste tam vůbec nebyli, což dovede člověka trochu vyvést z míry,“ přiznal Rooney, který tvrdí, že tyhle a další detaily vytvářejí Capellovi zvláštní auru nedotknutelnosti a respektu.

Rooney v deníku uvedl, že spolupráce s italským koučem znamená pro všechny v týmu tvrdou práci. Žádné legrácky a potěšení, fotbal je byznys, a tak k němu Capello přistupuje. „Když se připravujeme na zápas, existuje pro nás jen fotbal. Diskuse o soukromém životě či čemkoliv jiném? Nemyslitelné. Dřeme, a pak jdeme domů,“ podotkl útočník.

„Klíčové je hrát v každém zápase dobře, pokud tomu tak není, prostě přijdete o své místo. Staví to takto jednoduše a takto prosté to také je,“ doplnil Rooney, jenž si myslí, že i kvůli tomu musí své výkony v klubovém dresu posunout ještě o patro výš. „Mám stále co zlepšovat, musím se ještě dost učit. Musím též střílet více branek, zvláště když na Old Trafford už není Ronaldo.“

Reklama

Související témata: