Hlavní obsah

Fanoušci Liverpoolu zlomí Benitezovi vaz, když zpacká derby s Evertonem

PRAHA

V těžkých časech vlastníci Liverpoolu vyjádřili podporu hlavnímu trenérovi Rafaleu Benítezovi, který tak má i přes vyřazení z prestižní Ligy mistrů nadále důvěru. Média na ostrovech se však zaměřují na nedělní zápas 14. kola anglické Premier League, v němž se Reds chystají na půdu svého největšího rivala Evertonu. Porážka právě v městském derby by pro fanoušky Liverpoolu mohla být totiž tou poslední kapkou.

Článek

Překvapivé předčasné vyřazení Liverpoolu z Ligy mistrů vyvolalo velkou vlnu kritiky, která se hned snesla na trenéra Reds Rafaela Beníteze. Jeho svěřenci i přes úterní výhru 1:0 na půdě maďarského mistra Debrecínu byli vyřazeni, ze skupiny jdou dál Fiorentina a Lyon.

Výkonný ředitel Liverpoolu Christian Purslow hned přispěchal s podporou španělského kouče Beníteze. „Není třeba, aby měl Rafael z vyhazovu obavy. Má naši plnou podporu,“ nechal se slyšet Purslow s tím, že nemá smysl dělat unáhlená rozhodnutí.

Komu však může dojít trpělivost, a to už velice brzy, jsou fanoušci slavného klubu z města Beatles. Ti jen těžko nesli útěchu v podobě Evropské ligy, o postavení na sedmém místě v anglické Premier League ani nemluvě. Uchlácholit se je snažil i sám devětačtyřicetiletý trenér Benitez. Kouč Liverpoolu neztrácí naději, když tvrdí, že jeho mužstvo účast v příštím ročníku Champions League nemine.

Derby už jednomu vaz zlomilo

S tím se ovšem fanoušci Liverpoolu jen těžko spokojí. Reds již tuto neděli čeká cesta do Goodison Parku, kde jejich oblíbence vyzve městský rival Everton. Právě duel v derby může nadobro zlomit Benítezovi vaz. Pokud by měli Gerrard a spol. ostudně padnout i na půdě odvěkého rivala, budou to už i ti nejvěrnější fanoušci, kteří budou žádat hlavu španělského kouče.

Britská média vzpomínají na podobně vypjatý duel Evertonu s Liverpoolem, jenž stál křeslo tehdejší trenéra Reds Kennyho Dalglishe. Jemu se stal osudným jedenadvacátý únor roku 1991, kdy se po odvetném utkání pátého kola FA Cupu musel z Anfield Road pakovat.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články