Hlavní obsah

Drogba odhalil tajemství: Chelsea pro mě nebyla vysněným klubem

PRAHA

Hvězdný útočník fotbalistů londýnské Chelsea Didier Drogba přiznal, že vždy toužil po tom hrát v klubu milánského AC. Reprezentant Pobřeží slonoviny odtajnil, že to byl už jeho dětský sen. Působení v týmu Blues si však podle svých slov užívá. „Už od doby, kdy jsem byl jako malý kluk ve Francii, jsem snil o Milánu,“ přiznal Drogba.

Foto: Felix Ordonez, Reuters

Útočník Chelsea Didier Drogba

Článek

Jednatřicetiletý vytáhlý útočník se pro italský deník Gazzetta dello Sport vyznal ze svého zvláštního vztahu k severoitalskému městu. „Samotné město Milán mám velice rád,“ prozradil Drogba. „Mám tam mnoho přátel, a vedle měst jakou jsou Madrid, Paříž a Marseille to je místo, kde můžu relaxovat,“ dodal.

„Každý hráč sní o velkém týmu. Už od doby, kdy jsem byl jako malý kluk ve Francii, jsem snil o Milánu. Šlo o fanouškovskou vášeň,“ přiznal rodák z Abidžanu, jenž v londýnské Chelsea působí od roku 2004.

„Ve skutečném životě se ale sny a realita často neshodují. Serie A by pro mě byla dobrou ligou, musím ale přiznat, že já jsem v Chelsea spokojený,“ nechtěl Drogba rozvířit žádné spekulace o svém působení v klubu u Temže.

Radost z Ancelottiho

Důrazného útočníka, jenž započal svou profesionální kariéru ve francouzském Le Mans, těší, že jej nyní vede trenér Carlo Ancelotti, jenž před příchodem na Stamford Bridge strávil osm sezón právě u Rossoneri. „Je skvělým člověkem a má hodně zkušeností,“ sklonil poklonu padesátiletému kouči Drogba.

„Ví, jak dosáhnout úspěchu. Je ambiciózním trenérem a rychle se mu podařilo předat nám svou filozofii. V kabině si hned mezi hráči získal popularitu. Je pro každou legraci i na tréninku. Během zápasů je ale vždy vážný,“ poznamenal na Ancelottiho adresu zkušený forvard. „Vždy se snaží zdokonalit něco, co už funguje. To je známka jeho velikosti,“ dodal.

Reklama

Související témata: