Hlavní obsah

Podle kouče Wengera toho Drogba moc neudělá. On si přesto s Arsenalem pohrál

PRAHA

V jasné představení se vyvinulo ostře sledované nedělní utkání mezi Arsenalem a Chelsea ve 14. kole anglické Premier League. Hosté z Emirates Stadium odjeli s výhrou 3:0, o což se dvěma brankami přičinil i útočník Didier Drogba. To přesto kouči Kanonýrů Arsénu Wengerovi nestačilo, aby si od něj forvard Blues zasloužil uznání. „V zápase toho moc neudělá,“ rýpl si Wenger.

Článek

„Drogba je dobrý hráč. Je to úsměvné, protože on toho na hřišti moc neudělá. A to, k čemu se dostane, dokáže efektivně využít,“ překvapil svým výrokem po jasné nedělní prohře kouč Kanonýrů Wenger. „Byli byste překvapeni číslovkou, kolikrát se v utkání potká s míčem,“ pokračoval francouzský trenér na lavičce Arsenalu. Byl to ale právě důrazný útočník Chelsea, jenž dokázal dvakrát v zápase překonat defenzivu domácích.

Wenger si přesto s nelichotivým komentářem na Drogbovu adresu nedal pokoj, když jeho úvodní gól považoval spíše za náhodu. „Neříkejte mi, že neměl štěstí. V tuto chvíli je plný sebevědomí. Jde si za svým a míč do brány dopraví,“ poznamenal trenér Londýňanů. Když si navíc Vermaelen vsítil vlastní branku, vzešlo z toho konečné skóre 3:0 pro hosty.

Nespravedlivý výsledek

„Výsledek je pro nás velice nespravedlivý. S tím ale už ted nic nenaděláme. Úplně všechno jim hrálo do karet. Z první střely dali gól. Do našeho vápna poslali druhý centr,a zase z toho byl gól. Potom už to pro nás bylo velice těžké,“ řekl pro deník The Sun francouzský kouč.

Wenger se nemohl nepozastavit nad výkonem sudího Andrea Marrinera, jemuž vyčítá hlavně neuznaný gól Andreje Aršavina za stavu 2:0 pro hosty. Celé situaci totiž předcházel faul domácího útočníka Eduarda na českého brankáře Petra Čecha.

„Rozhodujícím moment zápasu pak byl verdikt sudího, který prostě nemůžu pochopit. Jak mohl vidět, že Eduardo vykopl Čechovi míč z náručí, když měl ve výhledu ještě hráče Chelsea?“ dožadoval se odpovědi Wenger s tím, že toto rozhodnutí považoval za chybné.

Arsenal měl prý navrch

„Ani jednou jsem v utkání nenabyl dojmu, že bychom ho neměli vyhrát. Chvílemi jsme měli navrch. Soupeř ztrácel hodně balónů, čehož jsme ale využít nedokázali,“ stále nedokázal šedesátiletý kouč drtivou porážku přijmout.

Wenger si ani nepřipouští, že by jeho tým měl být už ze hry o titul venku, i když už na vedoucí Chelsea ztrácí jedenáct bodů a má zápas k dobru. „Blues jsou teď ve velice dobré pozici, ale i oni můžou body poztrácet. Naše cesta za titulem dostala však velkou ránu. Než o titulu budeme mluvit, musíme nejprve získat nějaké body,“ dodal na závěr.

Reklama

Související témata: