Hlavní obsah

Rosický: Teď už bude pro Arsenal boj o titul hodně těžký

LONDÝN

Český fotbalový reprezentant Tomáš Rosický připustil, že po nedělní porážce 0:3 s Chelsea bude pro jeho Arsenal boj o titul v anglické lize již hodně těžký. V rozhovoru pro anglický deník Daily Mail rovněž řekl, že se Arsenal musí vypořádat se zraněním útočníka Robina Van Persieho a zabrat dříve, než bude úplně pozdě.

Článek

Arsenal v nedělním derby sice odehrál s Chelsea vyrovnanou partii, na rozdíl od svého soupeře ale nedal gól a prohrál jasně 0:3. Po druhé ligové porážce za sebou tak Arsenal ze čtvrtého místa ztrácí na vedoucí Chelsea již jedenáct bodů.

"Jsme si vědomi toho, že vyhrát titul teď už bude pro nás hodně těžké. Vypustit to by ale byla největší chyba, jakou bychom mohli udělat. Musíme se vzchopit a udělat vše pro to, abychom se do boje o titul vrátili dříve, než bude úplně pozdě," uvedl Rosický. "Snažili jsme se proti Chelsea hrát naši tradiční hru, ale nedostali jsme se přes její obranu, která nás téměř k ničemu nepustila. To je důvod naší prohry. Pokud bude Chelsea takto hrát i nadále, tak bude pro všechny těžké ji zastavit," dodal.

Trápení bez Van Persieho

Hlavním důvodem současných ztrát Arsenalu je prý absence nizozemského útočníka Van Persieho, který si vážně poranil kotník a bude chybět několik měsíců. "Bez Robina je to těžké. Na druhou stranu je tu šance pro ostatní hráče. Minulý týden v Lize mistrů proti Standardu Lutych to bylo z naší strany směrem dopředu dobré, ale proti Chelsea jsme se v útoku bez Robina trápili," řekl Rosický, který v neděli odehrál posledních 25 minut a oživil hru Arsenalu.

Podle Rosického bude nyní klíčové, jaký výkon předvedou hráči Arsenalu ve středečním duelu Anglického ligového poháru s Manchesterem City. "Další zápas bude životně důležitý. Po takové porážce je vždy třeba dobře zareagovat," myslí si Rosický, který nyní jedná s vedením o prodloužení své smlouvy, která mu na konci sezony končí. "Trenér Wenger mi řekl, že mě tu chce i nadále. A i já bych rád zůstal. Rád tedy smlouvu prodloužím," dodal.

Reklama

Související témata: