Hlavní obsah

Berdychovi se Štěpánkem bude držet palce i gólman Chelsea Čech

Nejen o fotbal se zajímá jeden z nejuznávanějších brankářů světa Petr Čech. V Londýně sice právě skončený tenisový Turnaj mistrů osobné shlédnout nestihl, velkou pozornost ovšem sedmadvacetiletá hvězda Chelsea chystá věnovat finále Davis Cupu, v němž se na španělské půdě představí český tým. „Přál bych si, aby měli naši šance až do konce,“ přiznal brankář vedoucího týmu Premier League.

Foto: Petr Horník, Právo

Fotbalový brankář Petr Čech

Článek

V nejvyšší anglické soutěži s Chelsea válíte, do toho ještě utkání v Lize mistrů. Máte vůbec čas na něco jiného než na fotbal?

Chystal jsem se podívat na nějaký tenisový zápas Turnaje mistrů v Londýně, ale právě vinou nabitého programu jsem se k tomu ani nedostal.

Český daviscupový tým vstoupí již tento pátek do finále na půdě favorizovaného Španělska. Chystáte se tento tenisový svátek nějak sledovat?

Určitě. Hlavně bych si přál, aby šance na vítězství byla pro české tenisty až do konce. Věřím, že pokud se Berdychovi se Štěpánkem bude dařit, pak mají naši šanci. Je ale pravdou, že to ve Španělsku na soupeřově oblíbené antuce vůbec lehké mít nebudou.

Blíží se také vyhlášení ankety Sportovec roku 2009. Koho byste zvolil na první místo v týmech a v jednotlivcích vy?

V týmech bych zvolil určitě tenisty České republiky, v jednotlivcích se přiznám, že nevím. Je to hrozně složité porovnávat jednotlivé turnaje, které se komu povedly, s dlouhou sezónou některých sportovců.

Když už jsme u těch anket. Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu letošního roku získal Argentinec Lionel Messi. Kdo byl pro vás tou jedničkou?

Přiznám se, že jeho spoluhráč z Barcelony Xavi. Toho jsem volil já.

Čím vás devětadvacetiletý Španěl tak upoutal?

Byl jedním ze strůjců vítězství Španělska na mistrovství Evropy a Barceloně pomohl vyhrát titul ve španělské lize. Například Messi je opravdu skvělý hráč. Určitě patří k nejlepším fotbalistům na světě. Ale i on má zápasy, kde není moc vidět. Zatímco Xavi je vidět v každém utkání. Stále připravuje šance pro své spoluhráče a pro defenzivu soupeře je velice nebezpečný.

Reklama

Související témata: