Hlavní obsah

Arsenal se prý znovu zajímá o bosenského střelce Džeka

LONDÝN

Trenér fotbalistů Arsenalu Arséne Wenger chce podle informací deníku Sun získat během lednového přestupního období Edina Džeka. Třiadvacetiletý bosenský kanonýr německého Wolfsburgu by tak mohl zacelit mezeru po Robinu van Persiem. Nejlepší střelec Arsenalu je kvůli zranění kotníku mimo hru na nejbližších čtyři až pět měsíců.

Foto: Christian Charisius, Reuters

Útočník Wolfsburgu Edin Džeko

Článek

O bývalého útočníka Teplic je ve fotbalové Evropě velký zájem a Wenger by podle všeho musel sáhnout hluboko do klubové pokladny. Zatímco předloni za něho Wolfsburg zaplatil Severočechům přes 100 miliónů korun, současná Džekova cena je odhadována až na 15 miliónů liber (425 miliónů korun), což by byl rekordní přestup v historii Arsenalu.

"Nemyslel jsem, že budeme (v lednu) někoho kupovat, ale teď je jisté, že budeme aktivní. Nicméně přivedeme někoho jen v případě, že to bude mít smysl," řekl Wenger pro klubový web.

O Džeka se Arsenal již zajímal. Koncem ledna 2008 se spekulovalo o jeho možném přesunu do Londýna, shodou okolností rovněž během zranění Van Persieho. Letos v létě podepsal Džeko s Wolfsburgem nový čtyřletý kontrakt.

Reklama