Hlavní obsah

Jsme lepší než za Mourinha, říká opora Chelsea Carvalho

LONDÝN

Portugalský obránce Ricardo Carvalho je přesvědčen, že současný tým Chelsea pod vedením Carla Ancelottiho je mnohem silnější než mužstvo, které pod trenérskou taktovkou José Mourinha získala před pěti lety mistrovský titul.

Článek

Carvalhův krajan Mourinho dovedl Chelsea k prvnímu titulu po dlouhých padesáti letech v roce 2005, londýnský celek v tehdejší slavné sezóně inkasoval pouhých 15 branek a prohrál jediné z 38 ligových utkání.

Nyní vede Chelsea italský trenér Ancelotti a Londýňané zažívají podobně úspěšný ročník. V dosavadních patnácti utkáních inkasovali jen desetkrát a prohráli třikrát, naposledy ovšem v sobotním utkání v Manchesteru City. „Samozřejmě, že i tehdy jsme měli kompaktní, bojovný a úspěšný tým, ale myslím, že nyní máme kvalitnější mančaft. Změna je patrná, jsme ještě lepší než tenkrát,“ uvedl Carvalho, kterého na ostrovy přivedl právě Mourinho v roce 2004.

Chelsea vévodí domácí soutěži, zároveň se však probila i do další fáze Ligy mistrů. „Daří se nám, příliš neinkasujeme, hrajeme výborně,“ liboval si Carvalho na oficiálním klubovém webu.

Hru Chelsea si pochvaluje i gólman Petr Čech. „Daří se nám a dáváme jasně najevo, že můžeme vyhrávat kdekoliv a s kýmkoliv. Mluvit o titulu je zatím předčasné, ale na druhou stranu máme výbornou pozici. Máme na to, abychom byli mistry,“ prohlásil v pondělí při telefonické tiskové konferenci.

Reklama

Související témata: